Zapečené francúzske zemiaky s hubami
Tipneme si, že takéto zapečené francúzske zemiaky s hubami asi nepripravuje veľa z vás. Dovolíme si však tvrdiť, že aj keď preferujete tradičný recept, tomuto s hubami by ste mali dať šancu. Výsledok je šťavnatý a chuťovo presvedčivý aj pre najväčších konzervatívcov.
Na prípravu zemiakov
1000 gzemiaky
soľ
drvená rasca
250 gúdená bravčová krkovica
150 gčerstvé huby
2 kscibuľa
3 strúčikycesnaku
150 gmrazený hrášok
3 PLbravčová masť
mleté čierne korenie
1/4 zväzokčerstvá petržlenová vňať
Na dokončenie
5 ksvajcia
100 mlmlieko
Postup
Umyté zemiaky uvaríme v osolenej vode s rascou domäkka. Precedíme ich, necháme vychladnúť, potom očistíme a nakrájame na plátky.
Údené mäso nakrájame na kocky, huby očistíme a nakrájame ich na štvrtiny. Cibuľu s cesnakom očistím, nakrájame na drobno, hrášok prepláchneme pod tečúcou vodou a necháme odkvapkať.
Na masti orestujeme mäso s cibuľou, cesnakom, hubami, soľou, korením a rascou. Do orestovanej zmesi pridáme zemiaky, nasekanú petržlenovú vňať, hrášok, opatrne premiešame a preložíme do zapekacej misy. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C približne 30 minút.
V mise rozšľaháme vajíčka s mliekom, osolíme ich a po 30 minútach nalejeme na zemiaky. Pečieme ďalších 30 minút. Podávame napríklad s nakladanými uhorkami alebo zeleninou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre