Zapečené penne s tuniakom a so zeleninou
Také jednoduché, také dobré a také vďačné sú zapečené penne s tuniakom a so zeleninou. Odložte si do zbierky ďalší rýchly recept, ktorý vás zachráni pri nedostatku času, ale pri dostatku hladných brušiek u vás doma. Doslova sa po nich zapráši.
Ingrediencie
400 gcestoviny penne
soľ
olivový olej
1 kscibuľa
2 strúčikycesnaku
200 glistový špenát
200 gtuniak v konzerve
1/2 kscuketa
250 gcottage syr
olej na vymastenie
strúhanka na vysypanie
80 gnastrúhaný parmezán
Postup
Cestoviny uvaríme v osolenej vode a precedíme ich. V hrnci nahrejeme 2 lyžice oleja a speníme na ňom najemno nakrájanú cibuľu, pridáme nastrúhaný cesnak a necháme rozvoňať. Pridáme špenát a necháme ho zmäknúť. Osolíme a odložíme na bok.
V mise zmiešame cestoviny s tuniakom, cuketou nakrájanou na tenké rezance, špenátom a syrom cottage.
Zapekaciu formu (s rozmerom 30x20 cm) vymažeme olejom a vysypeme strúhankou. Premiestnime do nej pripravené cestoviny, zasypeme parmezánom a zapečieme v rúre pri 200 °C asi 15 minút. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre