Zapečené penne s tuniakom a so zeleninou

Zapečené penne s tuniakom a so zeleninou

Také jednoduché, také dobré a také vďačné sú zapečené penne s tuniakom a so zeleninou. Odložte si do zbierky ďalší rýchly recept, ktorý vás zachráni pri nedostatku času, ale pri dostatku hladných brušiek u vás doma. Doslova sa po nich zapráši.

Ingrediencie

  • 400 gcestoviny penne

  • soľ

  • olivový olej

  • 1 kscibuľa

  • 2 strúčikycesnaku

  • 200 glistový špenát

  • 200 gtuniak v konzerve

  • 1/2 kscuketa

  • 250 gcottage syr

  • olej na vymastenie

  • strúhanka na vysypanie

  • 80 gnastrúhaný parmezán

Postup

  1. Cestoviny uvaríme v osolenej vode a precedíme ich. V hrnci nahrejeme 2 lyžice oleja a speníme na ňom najemno nakrájanú cibuľu, pridáme nastrúhaný cesnak a necháme rozvoňať. Pridáme špenát a necháme ho zmäknúť. Osolíme a odložíme na bok.

  2. V mise zmiešame cestoviny s tuniakom, cuketou nakrájanou na tenké rezance, špenátom a syrom cottage.

  3. Zapekaciu formu (s rozmerom 30x20 cm) vymažeme olejom a vysypeme strúhankou. Premiestnime do nej pripravené cestoviny, zasypeme parmezánom a zapečieme v rúre pri 200 °C asi 15 minút. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Večera
Hlavné jedlá
Ryby
Cestoviny a pizza
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.