Zapečené plnené paradajky
O váš jednoduchý obed alebo večeru sa môžu postarať aj zapečené plnené paradajky. Jedlo plné zeleniny si vychutnajú nielen vegetariáni, ale aj všetci, ktorí majú radi ľahké pokrmy. Stačí paradajky naplniť zmesou z cukety, cibule, kelu, mozzarelly a olív, ochutiť ich a upečené posypať petržlenovou vňaťou. Chutia skutočne božsky.
Ingrediencie
6 ksveľké "mäsité" paradajky
2 PLolivový olej
1 ksmalá cuketa nakrájaná na drobno
1 kscibuľa nakrájaná na drobno
1 hrsťnajemno nasekaný kučeravý kel
soľ
mleté čierne korenie
2 PLna jemno nasekaná čerstvá petržlenová vňať k podávaniu
2 strúčikycesnaku (prelisované)
50 gčierne olivy nakrájané na plátky
200 gsyr mozzarella nakrájaná na menšie kocky
PLstrúhanka na posypanie
Postup
Paradajky zrežeme a vydlabeme. Na panvici nahrejeme olej, pridáme cuketu s cibuľou a na miernom ohni restujeme do zmäknutia. Primiešame listy kučeravého kelu, podlejeme vodou a varíme pod pokrievkou do zmäknutia. Osolíme, okoreníme, vmiešame petržlenovú vňať s cesnakom a varíme do vyvarenie celej tekutiny.
Zmes stiahneme z ohňa, necháme vychladnúť a primiešame olivy s mozzarellou.
Touto zmesou naplníme pripravené paradajky, posypeme ich strúhankou, pokvapkáme olejom a pečieme pri 180 °C asi 20 minút. Hotové paradajky ozdobíme lístkami petržlenovej vňate. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre