Zapečené plnené paradajky

Zapečené plnené paradajky

O váš jednoduchý obed alebo večeru sa môžu postarať aj zapečené plnené paradajky. Jedlo plné zeleniny si vychutnajú nielen vegetariáni, ale aj všetci, ktorí majú radi ľahké pokrmy. Stačí paradajky naplniť zmesou z cukety, cibule, kelu, mozzarelly a olív, ochutiť ich a upečené posypať petržlenovou vňaťou. Chutia skutočne božsky.

Ingrediencie

  • 6 ksveľké "mäsité" paradajky

  • 2 PLolivový olej

  • 1 ksmalá cuketa nakrájaná na drobno

  • 1 kscibuľa nakrájaná na drobno

  • 1 hrsťnajemno nasekaný kučeravý kel

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 2 PLna jemno nasekaná čerstvá petržlenová vňať k podávaniu

  • 2 strúčikycesnaku (prelisované)

  • 50 gčierne olivy nakrájané na plátky

  • 200 gsyr mozzarella nakrájaná na menšie kocky

  • PLstrúhanka na posypanie

Postup

  1. Paradajky zrežeme a vydlabeme. Na panvici nahrejeme olej, pridáme cuketu s cibuľou a na miernom ohni restujeme do zmäknutia. Primiešame listy kučeravého kelu, podlejeme vodou a varíme pod pokrievkou do zmäknutia. Osolíme, okoreníme, vmiešame petržlenovú vňať s cesnakom a varíme do vyvarenie celej tekutiny.

  2. Zmes stiahneme z ohňa, necháme vychladnúť a primiešame olivy s mozzarellou.

  3. Touto zmesou naplníme pripravené paradajky, posypeme ich strúhankou, pokvapkáme olejom a pečieme pri 180 °C asi 20 minút. Hotové paradajky ozdobíme lístkami petržlenovej vňate. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Tip redakcie
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.