Zapečené vajíčka po taliansky

Zapečené vajíčka po taliansky

Zapečené vajíčka po taliansky sú super receptom pre skutočne výdatné raňajky. Už ste niekedy jedli zapečené vajíčko na paradajkovej omáčke? Ak nie, teraz máte tú správny motiváciu vyskúšať jednoduchý recept. Doma sa vám určite všetci poďakujú za takú chutnú dobrotu.

Na zapečenú vajíčkovú zmes

  • 1 kscibuľa

  • 2 strúčikycesnaku

  • 50 mlolivový olej

  • 440 gnasekané paradajky

  • soľ

  • čerstvo mleté čierne korenie

  • krupicový cukor

  • 4 ksvajcia

Na dokončenie

  • 4 vetvičkyčerstvá bazalka

  • soľ

  • mleté čierne korenie

Postup

  1. Cibuľu s cesnakom olúpeme a nakrájame na jemno. V hrnci rozohrejeme olivový olej, vhodíme do neho cibuľu s cesnakom a restujeme približne 5 minút.

  2. Následne prilejeme paradajky z konzervy, osolíme, okoreníme, jemne osladíme a všetko varíme na miernom plameni asi 20 minút. Hotovú omáčku ešte dochutíme soľou, korením a cukrom.

  3. Pripravenú omáčku rozdelíme do 4 misiek, navrch rozklepneme vajíčko a pečieme vo vyhriatej rúre pri 190 °C asi 15 minút.

  4. Upečené vajíčka posypeme bazalkou a podľa chuti osolíme a okoreníme. Môžeme podávať napríklad s talianskym pečivom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Raňajky
Večera
Bezmäsité jedlá
Taliansko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.