Zapečené vajíčka po taliansky
Zapečené vajíčka po taliansky sú super receptom pre skutočne výdatné raňajky. Už ste niekedy jedli zapečené vajíčko na paradajkovej omáčke? Ak nie, teraz máte tú správny motiváciu vyskúšať jednoduchý recept. Doma sa vám určite všetci poďakujú za takú chutnú dobrotu.
Na zapečenú vajíčkovú zmes
1 kscibuľa
2 strúčikycesnaku
50 mlolivový olej
440 gnasekané paradajky
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
krupicový cukor
4 ksvajcia
Na dokončenie
4 vetvičkyčerstvá bazalka
soľ
mleté čierne korenie
Postup
Cibuľu s cesnakom olúpeme a nakrájame na jemno. V hrnci rozohrejeme olivový olej, vhodíme do neho cibuľu s cesnakom a restujeme približne 5 minút.
Následne prilejeme paradajky z konzervy, osolíme, okoreníme, jemne osladíme a všetko varíme na miernom plameni asi 20 minút. Hotovú omáčku ešte dochutíme soľou, korením a cukrom.
Pripravenú omáčku rozdelíme do 4 misiek, navrch rozklepneme vajíčko a pečieme vo vyhriatej rúre pri 190 °C asi 15 minút.
Upečené vajíčka posypeme bazalkou a podľa chuti osolíme a okoreníme. Môžeme podávať napríklad s talianskym pečivom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre