Zapečené zemiaky s hubami a paprikou

Zapečené zemiaky s hubami a paprikou

Zapečené zemiaky s hubami a paprikou sú tak skvelé, že ani milovníci mäsa si nevšimnú, že v nich žiadne nie je. Zmes zeleniny, ricotta a smotana im dajú takú lahodnú chuť, že sa stanú vašimi najobľúbenejšími.

Ingrediencie

  • 700 gsurové zemiaky (varný typ B)

  • 8 ksšampiňóny

  • soľ

  • 4 ksmalá žltá alebo červená kápia

  • 2 PLrepkový olej

  • 300 gricotta

  • 200 ml12 % smotana na varenie

  • 1 štipkasoľ

  • 1 štipkamleté čierne korenie

  • 2 ksjarná cibuľka na posypanie

Postup

  1. Zemiaky olúpeme a nakrájame na plátky. Šampiňóny nakrájame na plátky a osolíme ich. Papriky prepolíme, zbavíme semienok a jednu nakrájame na kolieska.

  2. Na oleji orestujeme nakrájané šampiňóny, restujeme asi 5 minút a odložíme na bok.

  3. Do hrnca dáme ricottu, smotanu, soľ, korenie, pridáme zemiaky, prelisovaný cesnak a šampiňóny. Všetko premiešame a pridáme aj kolieska papriky.

  4. Zemiakovú zmes dáme do zapekacej misy s rozmermi asi 20x30 cm, navrch položíme polovice paprík a pečieme pri 180 °C asi 45 minút. Pred podávaním posypeme nasekanou jarnou cibuľkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Prílohy
Bezmäsité jedlá

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.