Zapečené zemiaky s hubami a paprikou
Zapečené zemiaky s hubami a paprikou sú tak skvelé, že ani milovníci mäsa si nevšimnú, že v nich žiadne nie je. Zmes zeleniny, ricotta a smotana im dajú takú lahodnú chuť, že sa stanú vašimi najobľúbenejšími.
Ingrediencie
700 gsurové zemiaky (varný typ B)
8 ksšampiňóny
soľ
4 ksmalá žltá alebo červená kápia
2 PLrepkový olej
300 gricotta
200 ml12 % smotana na varenie
1 štipkasoľ
1 štipkamleté čierne korenie
2 ksjarná cibuľka na posypanie
Postup
Zemiaky olúpeme a nakrájame na plátky. Šampiňóny nakrájame na plátky a osolíme ich. Papriky prepolíme, zbavíme semienok a jednu nakrájame na kolieska.
Na oleji orestujeme nakrájané šampiňóny, restujeme asi 5 minút a odložíme na bok.
Do hrnca dáme ricottu, smotanu, soľ, korenie, pridáme zemiaky, prelisovaný cesnak a šampiňóny. Všetko premiešame a pridáme aj kolieska papriky.
Zemiakovú zmes dáme do zapekacej misy s rozmermi asi 20x30 cm, navrch položíme polovice paprík a pečieme pri 180 °C asi 45 minút. Pred podávaním posypeme nasekanou jarnou cibuľkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre