Zapečené zemiaky s pórom a vajíčkom

Zapečené zemiaky s pórom a vajíčkom

S vôňou, ktorú v kuchyni pripravia zapečené zemiaky s pórom a vajíčkom, sa bude každý ponáhľať, aby si naložil svoju porciu. Nenechajte sa predbehnúť a doprajte si prvú porciu. Je to lahodné jedlo, ktoré obsahuje všetky obľúbené suroviny. Zemiaky, slanina, vajíčka, syr a pór vždy vytvoria chutnú kombináciu.

Ingrediencie

  • 400 gzemiaky

  • 200 gslanina

  • 1/2 kspór

  • 3 ksvajcia

  • 250 mlmlieko

  • 120 gricotta

  • 100 gnastrúhaný tvrdý syr

  • 1 strúčikcesnaku

  • soľ na dochutenie

  • mleté čierne korenie na dochutenie

  • rastlinný olej na vymazanie

Postup

  1. Zemiaky olúpeme a nakrájame na plátky. Slaninu nakrájame tiež na plátky, pór na kolieska. Vajcia rozšľaháme spolu s mliekom a ricottou. Premiešame so syrom, prelisovaným cesnakom, soľou a korením.

  2. Zemiaky, slaninu a pór zmiešame v zapekacej mise vymazanej olejom. Zalejeme vaječnou zmesou. Pečieme približne 50 až 60 minút v predhriatej rúre na 200 °C, kým povrch nezíska zlatistú farbu. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.