Zapečené zemiaky s pórom a vajíčkom
S vôňou, ktorú v kuchyni pripravia zapečené zemiaky s pórom a vajíčkom, sa bude každý ponáhľať, aby si naložil svoju porciu. Nenechajte sa predbehnúť a doprajte si prvú porciu. Je to lahodné jedlo, ktoré obsahuje všetky obľúbené suroviny. Zemiaky, slanina, vajíčka, syr a pór vždy vytvoria chutnú kombináciu.
Ingrediencie
400 gzemiaky
200 gslanina
1/2 kspór
3 ksvajcia
250 mlmlieko
120 gricotta
100 gnastrúhaný tvrdý syr
1 strúčikcesnaku
soľ na dochutenie
mleté čierne korenie na dochutenie
rastlinný olej na vymazanie
Postup
Zemiaky olúpeme a nakrájame na plátky. Slaninu nakrájame tiež na plátky, pór na kolieska. Vajcia rozšľaháme spolu s mliekom a ricottou. Premiešame so syrom, prelisovaným cesnakom, soľou a korením.
Zemiaky, slaninu a pór zmiešame v zapekacej mise vymazanej olejom. Zalejeme vaječnou zmesou. Pečieme približne 50 až 60 minút v predhriatej rúre na 200 °C, kým povrch nezíska zlatistú farbu. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre