Zapečený tvarohový nákyp
Počas sezóny jahôd určite oceníte recept na zapečený tvarohový nákyp. Je tak skvelý a šťavnatý, že si ho obľúbia všetci a nielen iba deti. Jeho spodnú vrstvu tvoria plátky jahôd, ale samozrejme môžete použiť aj iné ovocie. Skvelé sú aj marhule či broskyne a rovnako tak trochu jesennejšia verzia s hruškami a škoricou. Výber ovocia necháme na vás, určite si nákyp pripravte. Pre niekoho to bude skôr dezert a v tom prípade ku kúsku nákypu pokojne podávajte aj porciu zmrzliny.
Na tvarohový nákyp
500 mlmlieko
60 ghrubšia detská krupica + na vysypanie
1 štipkasoľ
40 gmaslo + na vymazanie
3 ksvajcia
80 gkrupicový cukor
1 kspomaranč
250 gmäkký tvaroh
200 gjahody
30 gmandľové lupienky
Na dokončenie
200 gjahody
2 PLpráškový cukor
Postup
Z mlieka, krupice a soli uvaríme kašu. Odstavíme ju, pridáme maslo a necháme vychladnúť. Vajcia vyšľaháme s cukrom, pomarančovou šťavou a kôrou do peny. Potom zľahka vmiešame do peny tvaroh a kašu.
Zapekaciu misu vymažeme maslom a vysypeme krupicou. Na dno rozložíme plátky jahôd, zalejeme pripravenou hmotou, povrch posypeme mandľovými lupienkami a pečieme vo vyhriatej rúre pri 160 °C asi 40 minút. Po upečení pocukríme a podávame teplé s jahodami s cukrom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre