Zapečený tvarohový nákyp

Zapečený tvarohový nákyp

Počas sezóny jahôd určite oceníte recept na zapečený tvarohový nákyp. Je tak skvelý a šťavnatý, že si ho obľúbia všetci a nielen iba deti. Jeho spodnú vrstvu tvoria plátky jahôd, ale samozrejme môžete použiť aj iné ovocie. Skvelé sú aj marhule či broskyne a rovnako tak trochu jesennejšia verzia s hruškami a škoricou. Výber ovocia necháme na vás, určite si nákyp pripravte. Pre niekoho to bude skôr dezert a v tom prípade ku kúsku nákypu pokojne podávajte aj porciu zmrzliny.

Na tvarohový nákyp

  • 500 mlmlieko

  • 60 ghrubšia detská krupica + na vysypanie

  • 1 štipkasoľ

  • 40 gmaslo + na vymazanie

  • 3 ksvajcia

  • 80 gkrupicový cukor

  • 1 kspomaranč

  • 250 gmäkký tvaroh

  • 200 gjahody

  • 30 gmandľové lupienky

Na dokončenie

  • 200 gjahody

  • 2 PLpráškový cukor

Postup

  1. Z mlieka, krupice a soli uvaríme kašu. Odstavíme ju, pridáme maslo a necháme vychladnúť. Vajcia vyšľaháme s cukrom, pomarančovou šťavou a kôrou do peny. Potom zľahka vmiešame do peny tvaroh a kašu.

  2. Zapekaciu misu vymažeme maslom a vysypeme krupicou. Na dno rozložíme plátky jahôd, zalejeme pripravenou hmotou, povrch posypeme mandľovými lupienkami a pečieme vo vyhriatej rúre pri 160 °C asi 40 minút. Po upečení pocukríme a podávame teplé s jahodami s cukrom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Večera
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.