Zapekané cestoviny s kuracím mäsom a hráškom
Zapekané cestoviny vždy môžu prekvapiť. Častokrát ich pripravujeme z toho, čo máme doma a čo chceme spotrebovať. Vyskúšajte náš tip na cestoviny s kuracím mäsom a hráškom a nezabudnite pridať ricottu a parmezán. S nimi to bude oveľa väčšia dobrota.
Ingrediencie
100 gslanina
olivový olej
350 gkrátke cestoviny (napríklad gnocchi)
soľ
2 kspór
1 PLmaslo na vymazanie
2 strúčikycesnaku
100 mlkurací vývar
100 mlbiele víno
150 gmrazený hrášok
200 gkuracie mäso (varené, opekané, pečené alebo grilované)
225 mlmlieko
250 gricotta
mleté čierne korenie
60 gparmezán
Postup
Rúru rozohrejeme na 180 °C. Zapekaciu misu s rozmermi 30x25 cm vymažeme maslom. Slaninu nakrájanú na kocky orestujeme na oleji, kým nezíska zlatistú farbu.
Cestoviny varíme vo veľkom hrnci vo vriacej osolenej vode o niečo kratší čas, ako je uvedené na obale, aby boli nedovarené. Precedíme ich a prelejeme v cedníku studenou vodou, aby sme zabránili ďalšiemu vareniu. Cestoviny vrátime do hrnca a posypeme ich orestovanou slaninou s olejom.
Medzitým dobre umyjeme, osušíme a nahrubo nakrájame pór. Do panvice dáme maslo a pór na ňom zľahka opekáme 10 minút alebo do zmäknutia. Pridáme nasekaný cesnak a opekáme 1 minútu. Prilejeme víno, vývar, varíme 8 až 10 minút alebo pokým sa takmer všetka tekutina neodparí. Pridáme hrášok, premiešame a varíme 30 sekúnd.
Kuracie mäso natrháme na kúsky. K precedeným cestovinám pridáme pór, mäso, mlieko a dve tretiny ricotty. Jemne premiešame, aby sa spojili a dochutíme soľou a korením.
Do zapekacej misy navrstvíme cestovinovú zmes. Navrch dáme zvyšnú ricottu, nastrúhame parmezán a podľa chuti pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme vo vyhriatej rúre 25 minút, kým sa syr rozpustí a povrch začne byť chrumkavý. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre