Zapekané halušky so syrom a slaninou
Recepty na halušky sa rôznia v množstve surovín alebo aj v ich zložení. My sme pripravili halušky, ktoré sú iné vďaka spôsobu ich prípravy. Najprv sú síce klasicky uvarené, ale potom sú zapečené s nivou, bryndzou a slaninkou. Ak máte chuť vyskúšať niečo nové, toto je pravá slovenská klasika v trochu netradičnom prevedení.
Ingrediencie
600 ghladká múka
5 ksvajcia
soľ
maslo na vymazanie formy
3 kscibuľa
150 gslanina
150 gbryndza
200 gsyr niva
100 gmaslo
čerstvá petržlenová vňať
mleté čierne korenie
Postup
Z múky, vajec a soli vypracujeme cesto. Do väčšieho hrnca dáme variť osolenú vodu a cez dierované sito na halušky pretlačíme cesto do vody. Halušky sú uvarené, keď vyplávajú na povrch. Potom ich prepláchneme studenou vodou a preložíme do maslom vymazanej zapekacej formy s rozmermi 20x30 cm.
Cibuľu očistíme, nakrájame na drobno. Slaninu nakrájame na kúsky, bryndzu rozdrobíme a nivu nakrájame na väčšie kúsky.
Na masle orestujeme cibuľu, pridáme slaninu a krátko opečieme. Posypeme nakrájanou petržlenovou vňaťou, primiešame k haluškám a okoreníme.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 220 °C asi 15 minút, potom pridáme nivu a bryndzu a pečieme ďalších 10 minút. Vyberieme z rúry a ozdobíme petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre