Zapekané halušky so syrom a slaninou

Zapekané halušky so syrom a slaninou

Recepty na halušky sa rôznia v množstve surovín alebo aj v ich zložení. My sme pripravili halušky, ktoré sú iné vďaka spôsobu ich prípravy. Najprv sú síce klasicky uvarené, ale potom sú zapečené s nivou, bryndzou a slaninkou. Ak máte chuť vyskúšať niečo nové, toto je pravá slovenská klasika v trochu netradičnom prevedení.

Ingrediencie

  • 600 ghladká múka

  • 5 ksvajcia

  • soľ

  • maslo na vymazanie formy

  • 3 kscibuľa

  • 150 gslanina

  • 150 gbryndza

  • 200 gsyr niva

  • 100 gmaslo

  • čerstvá petržlenová vňať

  • mleté čierne korenie

Postup

  1. Z múky, vajec a soli vypracujeme cesto. Do väčšieho hrnca dáme variť osolenú vodu a cez dierované sito na halušky pretlačíme cesto do vody. Halušky sú uvarené, keď vyplávajú na povrch. Potom ich prepláchneme studenou vodou a preložíme do maslom vymazanej zapekacej formy s rozmermi 20x30 cm.

  2. Cibuľu očistíme, nakrájame na drobno. Slaninu nakrájame na kúsky, bryndzu rozdrobíme a nivu nakrájame na väčšie kúsky.

  3. Na masle orestujeme cibuľu, pridáme slaninu a krátko opečieme. Posypeme nakrájanou petržlenovou vňaťou, primiešame k haluškám a okoreníme.

  4. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 220 °C asi 15 minút, potom pridáme nivu a bryndzu a pečieme ďalších 10 minút. Vyberieme z rúry a ozdobíme petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Tip redakcie
Cestoviny a pizza
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.