Zapekané talianske lasagnové rolky
Zapekané talianske lasagnové rolky chutia jednoducho vynikajúco. Určite sa stanú obľúbeným jedlom vo vašej rodine, aj keď ich budete pripravovať asi len vtedy, keď na to budete mať dostatok času. Príprava síce nie je zložitá, ale treba si na ňu vyhradiť dostatok času. Potom sa už len pohráte s rolovaním a dáte zapiecť špecialitu s nádychom talianskej kuchyne.
Na omáčku
1 kscibuľa
2 strúčikycesnaku
2 PLolivový olej
700 gparadajková passata
200 mlvoda alebo vývar
soľ
podľa chutičerstvo mleté čierne korenie
1 hrsťčerstvá bazalka (lístky)
10 plátkyčerstvé lasagne (cca 500 g)
100 gnastrúhaný syr mozzarella
Na náplň
500 gmrazený nasekaný špenát
500 gricotta
2 ksvajcia
50 gnastrúhaný parmezán
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
100 gnastrúhaný syr mozzarella
Postup
Na paradajkovú omáčku si nakrájame cibuľu a cesnak na jemno. V hrnci rozohrejeme olivový olej, pridáme cibuľu s cesnakom a krátko orestujeme. Akonáhle cibuľa začne sklovatieť, pridáme passatu, vodu a podľa chuti soľ a korenie.
Zmes varíme približne 5 minút na strednom stupni a potom vmiešame natrhnú bazalku. Omáčku preložíme do zapekacej formy tak, aby siahala do približne polovice jej výšky. Rúru predhrejeme na 180 °C. Do misy vložíme rozmrazený a špenát, z ktorého vytlačíme vodu, ricottu, vajce, parmezán, soľ a korenie.
Zmes dobre premiešame a nanesieme na okraj lasagní a zarolujeme ich. Každý kúsok potom nakrájame na približne 3,5 cm dlhé kúsky, ktoré uložíme do paradajkovej omáčky náplňou nahor.
Opakujeme aj so zvyšnými plátkami lasagní, pokým nespotrebujeme všetku náplň. Nakoniec ešte posypeme nastrúhanou mozzarellou, prikryjeme alobalom a pečieme v predhriatej rúre približne 30 minút. Potom odstránime alobal a dopečieme do zlatista. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre