Zapekaný plnený baklažán so zeleninou

Zapekaný plnený baklažán so zeleninou

Zapekaný plnený baklažán so zeleninou je nenáročné jedlo, ktoré vyzerá zaujímavo a pestro a rovnako pestrá je aj paleta jeho chutí. Od fazule, kukurice, cez paradajky, bylinky a na povrchu zapečenú mozzarellu spolu vytvárajú lahodné a šťavnaté jedlo, ktoré rozvonia celú kuchyňu. Tak sa pustite do pečenia, aby ste si ho mohli vychutnať aj vy.

Ingrediencie

  • 2 ksbaklažán

  • 4 PLrastlinný olej na vymazanie

  • 1 kscibuľa

  • 2 strúčikycesnaku

  • 1 PLparadajkový pretlak

  • 1 ČLsoľ

  • 1/4 ČLmleté čierne korenie

  • 200 gparadajky

  • 1 ksčervenej chilli papričky

  • 1 vetvičkačerstvý rozmarín

  • 2 vetvičkyčerstvý tymián

  • 100 gsterilizovaná kukurica

  • 400 gbiela fazuľa

  • 125 gsyr mozzarella

  • čerstvé bylinky na dokončenie

Postup

  1. Baklažány prekrojíme a vydlabeme dužinu. Tú nakrájame nadrobno a odložíme na bok. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanou cibuľou, plátkami cesnaku a vmiešame pretlak. Všetko premiešame, necháme prevoňať a ešte krátko povaríme. Zmes osolíme, okoreníme, vmiešame olúpané paradajky, dužinu baklažánu, nasekanú chilli papričku a bylinky. Povaríme 5 minút a prípadne podlejeme trochou vody.

  2. Potom vmiešame do celej zmesi kukuricu, fazuľu a stiahneme z plameňa. Vydlabané baklažány naplníme zmesou a uložíme ich do olejom vymazaného pekáča. Vyložíme ho do rúry a pečieme asi 20 minút pri 180 °C. Upečené baklažány vytiahneme z rúry, navrch uložíme plátky mozzarelly a vrátime ešte zapiecť na 10 minút. Po upečení ozdobíme bylinkami podľa chuti a ihneď podávame. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Prílohy
Večera
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.