Zapekaný plnený baklažán so zeleninou
Zapekaný plnený baklažán so zeleninou je nenáročné jedlo, ktoré vyzerá zaujímavo a pestro a rovnako pestrá je aj paleta jeho chutí. Od fazule, kukurice, cez paradajky, bylinky a na povrchu zapečenú mozzarellu spolu vytvárajú lahodné a šťavnaté jedlo, ktoré rozvonia celú kuchyňu. Tak sa pustite do pečenia, aby ste si ho mohli vychutnať aj vy.
Ingrediencie
2 ksbaklažán
4 PLrastlinný olej na vymazanie
1 kscibuľa
2 strúčikycesnaku
1 PLparadajkový pretlak
1 ČLsoľ
1/4 ČLmleté čierne korenie
200 gparadajky
1 ksčervenej chilli papričky
1 vetvičkačerstvý rozmarín
2 vetvičkyčerstvý tymián
100 gsterilizovaná kukurica
400 gbiela fazuľa
125 gsyr mozzarella
čerstvé bylinky na dokončenie
Postup
Baklažány prekrojíme a vydlabeme dužinu. Tú nakrájame nadrobno a odložíme na bok. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanou cibuľou, plátkami cesnaku a vmiešame pretlak. Všetko premiešame, necháme prevoňať a ešte krátko povaríme. Zmes osolíme, okoreníme, vmiešame olúpané paradajky, dužinu baklažánu, nasekanú chilli papričku a bylinky. Povaríme 5 minút a prípadne podlejeme trochou vody.
Potom vmiešame do celej zmesi kukuricu, fazuľu a stiahneme z plameňa. Vydlabané baklažány naplníme zmesou a uložíme ich do olejom vymazaného pekáča. Vyložíme ho do rúry a pečieme asi 20 minút pri 180 °C. Upečené baklažány vytiahneme z rúry, navrch uložíme plátky mozzarelly a vrátime ešte zapiecť na 10 minút. Po upečení ozdobíme bylinkami podľa chuti a ihneď podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre