Zapekaný šunkaflek
Overený a klasický recept na zapekaný šunkaflek je zaručeným spôsobom ako nasýtiť celú rodinu. Chutný recept môžete podávať na obed alebo na večeru. Je to celkom zaujímavé jedlo, keď si predstavíte, že vzniklo z obyčajných fliačkov.
Ingrediencie
400 gcestoviny fliačky
soľ
2 kscibuľa
2 strúčikycesnaku
2 ksčervená paprika
4rastlinný olej na vymazanie
300 gúdené mäso
mleté čierne korenie
4 vetvičkyčerstvá majoránka
strúhanka na vysypanie
150 mlsmotana na varenie
4 ksvajcia
Postup
Fliačky uvaríme v dostatočnom množstve osolenej vody do polomäkka. Potom ich precedíme a necháme odkvapkať.
Cibuľu, cesnak a červenú papriku očistíme, nakrájame na drobné kocky a orestujeme v hrnci na rozohriatom oleji. Potom pridáme nadrobno nakrájané údené a ešte asi pár minút spoločne restujeme.
Varené fliačky zmiešame s orestovanou zmesou a dochutíme soľou, korením, majoránkou a tymiánom.
Pekáč vymažeme olejom a vysypeme strúhankou. Naplníme ho pripravenou zmesou a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 20 minút. Potom prešľaháme smotanu s vajcami a zalejeme fliačky. Pečieme ďalších 20 minút, kým nebudú mať zlatistý povrch. Necháme krátko chladnúť, pokrájame na porcie a pred podávaním ozdobíme jarnou cibuľkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre