Zapekaný šunkaflek

Zapekaný šunkaflek

Overený a klasický recept na zapekaný šunkaflek je zaručeným spôsobom ako nasýtiť celú rodinu. Chutný recept môžete podávať na obed alebo na večeru. Je to celkom zaujímavé jedlo, keď si predstavíte, že vzniklo z obyčajných fliačkov.

Ingrediencie

  • 400 gcestoviny fliačky

  • soľ

  • 2 kscibuľa

  • 2 strúčikycesnaku

  • 2 ksčervená paprika

  • 4rastlinný olej na vymazanie

  • 300 gúdené mäso

  • mleté čierne korenie

  • 4 vetvičkyčerstvá majoránka

  • strúhanka na vysypanie

  • 150 mlsmotana na varenie

  • 4 ksvajcia

Postup

  1. Fliačky uvaríme v dostatočnom množstve osolenej vody do polomäkka. Potom ich precedíme a necháme odkvapkať.

  2. Cibuľu, cesnak a červenú papriku očistíme, nakrájame na drobné kocky a orestujeme v hrnci na rozohriatom oleji. Potom pridáme nadrobno nakrájané údené a ešte asi pár minút spoločne restujeme.

  3. Varené fliačky zmiešame s orestovanou zmesou a dochutíme soľou, korením, majoránkou a tymiánom.

  4. Pekáč vymažeme olejom a vysypeme strúhankou. Naplníme ho pripravenou zmesou a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 20 minút. Potom prešľaháme smotanu s vajcami a zalejeme fliačky. Pečieme ďalších 20 minút, kým nebudú mať zlatistý povrch. Necháme krátko chladnúť, pokrájame na porcie a pred podávaním ozdobíme jarnou cibuľkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Cestoviny a pizza
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.