Zaváraná cuketa v kyslom náleve

Zaváraná cuketa v kyslom náleve

Verili by ste, že zaváraná cuketa v kyslom náleve chutí ako kyslá kapusta? Dokonca ňou môžete nahradiť kyslú kapustu v jedlách, kde sa bežne používa práve ona. Cuketových nápadov nikdy nie je dosť a možno vám dobre poslúži aj tento. Bola by predsa škoda nevyužiť celú úrodu.

Rozpis na 4 poháre (objem 650 ml)

  • 4 kgcuketa

  • 50 gsoľ

  • 50 gkrupicový cukor

  • 130 mlocot

  • 1 PLcelá rasca

Postup

  1. Cukety ošúpeme, prepolíme, zbavíme semienok a nastrúhame na hrubo do misy. Pridáme rascu, soľ, cukor, ocot a dobre premiešame. Necháme približne 30 minút odležať, aby pustila šťavu. Potom všetko ešte raz dôkladne premiešame a naplníme do vyvarených pohárov približne 2 cm pod okraj.

  2. Uzavrieme viečkom a zavárame pri 85 °C po dobu asi 10 až 15 minút. Potom poháre vyberieme a otočíme ich hore dnom. Takto ich necháme vychladnúť. Cuketa bude ideálne chutiť odležaná, približne po 1 mesiaci. Môžme ju použiť rovnako ako klasickú kyslú kapustu, teda napríklad ako prílohu k mäsu. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Prílohy
Slovensko
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.