shutterstock.com
Zdravá roláda bez múky a cukru
Áno, poznajú to mnohí z nás. Keď príde čas na poobednú kávičku, len málokedy odoláme neodolateľnej kombinácii kávy a niečoho sladkého. Ak sa to týka aj vás, inšpirujte sa týmto receptom na neuveriteľne chutnú banánovú roládu, ktorá vám určite zachutí a vy nebudete mať zbytočné výčitky.
Cesto
6 ksvajcia
2 PLkakao
2 PLagáve sirup
Plnka
500 gjemný tvaroh
3 PLbiely grécky jogurt
agáve sirup podľa chuti
1 ksbanán
Postup
Rozdelíte si bielka od žĺtok, z bielok si vyšľaháte sneh, potom si vyšľaháte žĺtka na penu a pridáte do toho agáve sirup a kakao.
Do tejto peny zo žĺtok postupne primiešate sneh.
Vylejete na plech, kam dáte papier na pečenie pomastený kokosovým olejom a dáte piecť do vyhriatej trúby (220° C) na maximálne 7-8 minút.
Zatiaľ si vymiešate tvaroh s gréckym jogurtom a agáve sirup.
Počkáte kým cesto vychladne, dáte na to tvaroh a banán a zrolujete.
Tvaroh s gréckym jogurtom si môžete dosladiť agáve sirupom podľa vašej chuti a podľa toho, či máte radšej sladšie alebo menej sladké dezerty.
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre