Zdroj: Instagram/ __blackberry__
Zdravá vegánska kapustnica
Recept na raw kapustovú polievku vám prináša najznámejšia slovenská vegánka - Nikoleta Kováčová, známa tiež ako Surová dcérka.
Základ
500 gkyslá kapusta
4 PLsójová omáčka
1/2 ČLcelá rasca / mletá rasca
1 PLolivový olej
sušené slivky
sušené huby
Zálievka
4 dlšťava z kyslej kapusty
1/4 ksčervená paprika (štvrť papriky bohate stačí)
2 PLkyslá kapusta
2 PLdroždie lahôdkové
1 ČLčervená paprika
štipka soľ
ČLmletá rasca
Postup
Z kapusty scedíme vodu, ktorú si odložíme bokom, nakrájame ju a následne pridáme korenie a olej na dochutenie.
Niekoľko kusov sliviek namočíme do vody približne na hodinu - aby zmäkli a pridáme ich do kapusty.
Za pár sliviek pridáme do mixéra, kde ich rozmixujeme.
Všetky ingrediencie dáme do následne mixéra a rozmixujeme.
Stačí si nabrať trochu kapusty, zaliať kapustovým “smoothie”, pridať huby a môžeme jesť. Kapustnicu môžeme nechať zohriať, záleží len na vás, ako ju máte rady. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre