Zdravá vegánska kapustnica

Zdroj: Instagram/ __blackberry__

Zdravá vegánska kapustnica

Recept na raw kapustovú polievku vám prináša najznámejšia slovenská vegánka - Nikoleta Kováčová, známa tiež ako Surová dcérka.

Základ

  • 500 gkyslá kapusta

  • 4 PLsójová omáčka

  • 1/2 ČLcelá rasca / mletá rasca

  • 1 PLolivový olej

  • sušené slivky

  • sušené huby

Zálievka

  • 4 dlšťava z kyslej kapusty

  • 1/4 ksčervená paprika (štvrť papriky bohate stačí)

  • 2 PLkyslá kapusta

  • 2 PLdroždie lahôdkové

  • 1 ČLčervená paprika

  • štipka soľ

  • ČLmletá rasca

Postup

  1. Z kapusty scedíme vodu, ktorú si odložíme bokom, nakrájame ju a následne pridáme korenie a olej na dochutenie.

  2. Niekoľko kusov sliviek namočíme do vody približne na hodinu - aby zmäkli a pridáme ich do kapusty.

  3. Za pár sliviek pridáme do mixéra, kde ich rozmixujeme.

  4. Všetky ingrediencie dáme do následne mixéra a rozmixujeme.

  5. Stačí si nabrať trochu kapusty, zaliať kapustovým “smoothie”, pridať huby a môžeme jesť. Kapustnicu môžeme nechať zohriať, záleží len na vás, ako ju máte rady. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Hlavné jedlá
Bezlepkové jedlá
Bezmäsité jedlá
Bezlaktózové jedlá
Slovensko
Vianoce

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.