Zeleninová frittata so slaninou

Zeleninová frittata so slaninou

Zeleninová frittata sa bežne pripravuje na panvici, v tomto prípade však bude príprava o niečo jednoduchšia. Stačí hotovú zmes vyliať na pekáč alebo do zapekacej formy a nechať rúru, aby za vás odpracovala časť práce. Chutné, svieže jedlo plné zeleniny a vajíčok si môžete dopriať ako neskoré raňajky, ako obed i jednoduchú večeru. Určite si nájdete príležitosť, kedy vám bude chutiť najlepšie.

Ingrediencie

  • 1 ksväčšia mrkva

  • 2 kscuketa

  • 100 gslanina s nižším podielom tuku

  • rastlinný olej na restovanie

  • 100 gbaby špenát

  • soľ

  • 8 ksvajcia

  • 100 ml33 % smotana na šľahanie

  • 150 gnastrúhaný tvrdý syr

  • 2 PL(nasekaná vňať) hladkolistý petržlen

  • 2 vetvičkyčerstvý tymián na ozdobenie

  • tuk na vymazanie pekáča

  • 3 ksparadajky

  • 50 gbalkánsky syr

Postup

  1. Mrkvu a cuketu očistíme a spoločne so slaninou nakrájame na kocky. Na panvici rozohrejeme olej a zeleninu so slaninou pozvoľna opečieme do mäkka. Potom pridáme špenát a necháme ho zmäknúť. Zmes osolíme a odstavíme.

  2. V miske premiešame vajcia so smotanou a polovicou nastrúhaného syra. Vmiešame petržlenovú vňať a umyté lístky tymiánu. Vaječnú zmes vlejeme do pekáča vystlaného papierom na pečenie a vymazaného tukom. Pridáme zeleninu a zľahka zamiešame.

  3. Navrch rozložíme umyté paradajky zbavené semienok a nakrájané na menšie kúsky. Posypeme ich zvyšným nastrúhaným syrom a rozdrobeným syrom balkánskeho typu. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 30 až 40 minút. Frittatu necháme krátko schladnúť a potom rozdelíme na porcie. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Raňajky
Večera
Tip redakcie
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.