Zeleninová frittata so slaninou
Zeleninová frittata sa bežne pripravuje na panvici, v tomto prípade však bude príprava o niečo jednoduchšia. Stačí hotovú zmes vyliať na pekáč alebo do zapekacej formy a nechať rúru, aby za vás odpracovala časť práce. Chutné, svieže jedlo plné zeleniny a vajíčok si môžete dopriať ako neskoré raňajky, ako obed i jednoduchú večeru. Určite si nájdete príležitosť, kedy vám bude chutiť najlepšie.
Ingrediencie
1 ksväčšia mrkva
2 kscuketa
100 gslanina s nižším podielom tuku
rastlinný olej na restovanie
100 gbaby špenát
soľ
8 ksvajcia
100 ml33 % smotana na šľahanie
150 gnastrúhaný tvrdý syr
2 PL(nasekaná vňať) hladkolistý petržlen
2 vetvičkyčerstvý tymián na ozdobenie
tuk na vymazanie pekáča
3 ksparadajky
50 gbalkánsky syr
Postup
Mrkvu a cuketu očistíme a spoločne so slaninou nakrájame na kocky. Na panvici rozohrejeme olej a zeleninu so slaninou pozvoľna opečieme do mäkka. Potom pridáme špenát a necháme ho zmäknúť. Zmes osolíme a odstavíme.
V miske premiešame vajcia so smotanou a polovicou nastrúhaného syra. Vmiešame petržlenovú vňať a umyté lístky tymiánu. Vaječnú zmes vlejeme do pekáča vystlaného papierom na pečenie a vymazaného tukom. Pridáme zeleninu a zľahka zamiešame.
Navrch rozložíme umyté paradajky zbavené semienok a nakrájané na menšie kúsky. Posypeme ich zvyšným nastrúhaným syrom a rozdrobeným syrom balkánskeho typu. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 30 až 40 minút. Frittatu necháme krátko schladnúť a potom rozdelíme na porcie. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre