Zeleninová polievka s klobásou

Zeleninová polievka s klobásou

Jednoduchá a pritom tak chutná je zeleninová polievka s klobásou. Je plná rôznych druhov zeleniny, ale ich chuť ozvláštňuje práve papriková klobása. Keď ju zaujímavo nakrájate, v polievke vytvorí krásne obrazy.

Ingrediencie

  • 2 ksmrkva

  • 1 kspetržlen

  • 1 kscibuľa

  • 2 kszemiaky

  • 1 kskaleráb

  • 1 strúčikcesnaku

  • 1 kspapriková klobása

  • 2 PLolej

  • mletá paprika podľa chuti

  • 1000 mlzeleninový vývar

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 1 ksjarná cibuľka na ozdobenie

  • pečivo k servírovaniu

Postup

  1. Mrkvu, cibuľu, zemiaky, kaleráb, cesnak a petržlen očistíme a nakrájame na menšie kúsky.

  2. Klobásu nakrájame na kolieska a orestujeme na oleji v hrnci. Potom ju odložíme a do výpeku pridáme trochu oleja a orestujeme na ňom pripravenú zeleninu. Primiešame papriku a zalejeme vývarom.

  3. Do hrnca vrátime späť orestovanú klobásu, osolíme, okoreníme a varíme približne 25 minút. Podávame s nakrájanou jarnou cibuľkou a pečivom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.