Zeleninová polievka s pohánkou a vajíčkom

Zeleninová polievka s pohánkou a vajíčkom

Zeleninová polievka s pohánkou a vajíčkom spĺňa všetky predpoklady na to, aby sa stala obľúbeným rodinným receptom. Je to hustá a sýta polievka, v ktorej nechýba bohatá ponuka zeleniny, pohánka ako bezlepková pseudoobilnina a samozrejme aj tradičné koreniny ako rasca a majoránka. Dalo by sa povedať, že je tradičná, ale skvelou chuťou obstojí aj v konkurencii moderných receptov na jednotku.

Ingrediencie

  • 1 hrsťsušené huby

  • 5 strúčikovcesnaku

  • 2 kscibuľa

  • 500 gzemiaky

  • 200 gzeler

  • 1 kspetržlen

  • 1 ksmrkva

  • 1/4 kskarfiol

  • 1 ksmenší pór

  • 100 gpohánka

  • 2 PLmaslo

  • 1 ČLcelá rasca

  • 1 ČLsoľ

  • 1 ČLsušená majoránka

  • 4 ksvajcia uvarené na mäkko a olúpané

Postup

  1. Huby rozdrobíme a zalejeme približne 300 ml vriacej vody, odložíme na bok. Medzitým očistíme a nakrájame cibuľu, 4 strúčiky cesnaku, zemiaky a zeler. Petržlen s mrkvou nastrúhame nahrubo.

  2. Karfiol a pór očistíme, nakrájame na kúsky, pohánku prepláchneme studenou vodou.

  3. V hrnci na masle opečieme cibuľu, cesnak, rascu a štipku soli. Krátko opečieme a prilejeme 900 ml vody, primiešame zemiaky, pohánku, všetku ostatnú zeleninu, 1 zarovnanú lyžičku soli a huby aj s vodou. Všetko privedieme k varu a varíme asi 20 minút, podľa chuti dosolíme.

  4. Do hotovej polievky vmiešame majoránku a prelisovaný strúčik cesnaku. Pri podávaní pridáme do každej porcie prepolené, uvarené vajíčko. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Bezmäsité jedlá
Bezlepkové jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.