Zeleninová polievka s údeným mäsom

Zeleninová polievka s údeným mäsom

Zeleninová polievka s údeným mäsom nebude uvarená už o niekoľko minút, ale keď jej doprajte potrebný čas a pomalé varenie pri nízkej teplote, bude krásne číra. A hoci je táto polievka výrazne hustá, podávajte ju so strateným vajíčkom, pretože perfektne doplní jej chuť.

Ingrediencie

  • 1 ksbravčové údené koleno

  • 1 ksmrkva

  • 1 kscibuľa

  • 2 ksbobkový list

  • 3 guľôčkynové korenie

  • 5 guľôčokcelé čierne korenie

  • 100 gkrúpy

  • soľ

  • 1 PLolej

  • 2 ksmrkva

  • 4 ksmenšie zemiaky

  • 1000 mlúdený vývar

  • uvarené a obraté údené mäso

  • 100 ghrášok

  • 1 hrsťnasekaná čerstvá petržlenová vňať

  • 1 hrsťnasekaný čerstvý ligurček

  • 1 hrsťnasekaná čerstvá pažítka

  • mleté čierne korenie

  • 4 ksstratené vajce

Postup

  1. Údené koleno dáme do hrnca s vodou a privedieme ho k varu. Varíme asi 30 minút a potom precedíme. Do hrnca nalejeme novú vodu a vložíme do nej povarené koleno. Pridáme očistenú a nakrájanú mrkvu, prepolenú cibuľu a korenie. Vývar pomaly varíme pri nižšej teplote asi 3 hodiny, precedíme ho. Z kolena oberieme mäso, časť použijeme do polievky a časť môžeme použiť napríklad na prípravu veľkonočnej plnky.

  2. Krúpy namočíme ideálne deň vopred do vody. Potom ich prepláchneme a varíme v osolenej vode domäkka. Zlejeme a prepláchneme.

  3. V hrnci orestujeme na oleji na kúsky nakrájanú mrkvu, pridáme nakrájané zemiaky a zalejeme pripraveným vývarom. Osolíme a varíme domäkka asi 15 minút. Ku koncu pridáme uvarené krúpy, obrané mäso, hrášok a varíme približne 2 minúty.

  4. Do polievky pridáme nasekané bylinky a dochutíme podľa potreby soľou a korením. Podávame so strateným vajcom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Mäsité jedlá
Veľká noc

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.