Zeleninová polievka so špenátovými haluškami
Niet nad domácu jarnú polievku. Zeleninová polievka so špenátovými haluškami splní vaše očakávania na tradičnú chuť, poctivé suroviny a domácu prípravu. Všetko, čo k jej príprave budete potrebovať urobíte vlastnými rukami a túto vynikajúca polievku môžete podávať na obed v bežný, ale aj sviatočný deň.
Na špenátové halušky
200 gzemiaky
30 gčerstvý špenát
1 ksvajce
200 ghladká múka
soľ
Na polievku
100 gmrkva
100 gpetržlen
100 gkaleráb
2 PLolivový olej
bobkový list
100 ghrášok
100 gzelené fazuľové struky
soľ
mleté čierne korenie
kurkuma
čerstvá petržlenová vňať
krutóny k servírovaniu
Postup
V mixéri rozmixujeme očistené a nakrájané zemiaky, špenátové listy, vajce a 50 ml vody. Zmes prelejeme do misky a pridáme múku.
Vypracujeme cesto na halušky a osolíme ho. Vo vriacej vode uvaríme halušky, precedíme ich a odložíme na bok.
Mrkvu, petržlen a kaleráb očistíme a nakrájame na kúsky. V hrnci rozohrejeme olivový olej. Všetku zeleninu orestujeme, osolíme, okoreníme, pridáme bobkový list, prilejeme 1,5 litra vody a varíme asi 25 minút. Na posledných 5 minút pridáme hrášok a fazuľku, osolíme, okoreníme, pridáme kurkumu a odstránime bobkový list.
Do hotovej polievky primiešame halušky, nasekanú petržlenovú vňať a podávame s krutónmi. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre