Zeleninová polievka so špenátovými haluškami

Zeleninová polievka so špenátovými haluškami

Niet nad domácu jarnú polievku. Zeleninová polievka so špenátovými haluškami splní vaše očakávania na tradičnú chuť, poctivé suroviny a domácu prípravu. Všetko, čo k jej príprave budete potrebovať urobíte vlastnými rukami a túto vynikajúca polievku môžete podávať na obed v bežný, ale aj sviatočný deň.

Na špenátové halušky

  • 200 gzemiaky

  • 30 gčerstvý špenát

  • 1 ksvajce

  • 200 ghladká múka

  • soľ

Na polievku

  • 100 gmrkva

  • 100 gpetržlen

  • 100 gkaleráb

  • 2 PLolivový olej

  • bobkový list

  • 100 ghrášok

  • 100 gzelené fazuľové struky

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • kurkuma

  • čerstvá petržlenová vňať

  • krutóny k servírovaniu

Postup

  1. V mixéri rozmixujeme očistené a nakrájané zemiaky, špenátové listy, vajce a 50 ml vody. Zmes prelejeme do misky a pridáme múku.

  2. Vypracujeme cesto na halušky a osolíme ho. Vo vriacej vode uvaríme halušky, precedíme ich a odložíme na bok.

  3. Mrkvu, petržlen a kaleráb očistíme a nakrájame na kúsky. V hrnci rozohrejeme olivový olej. Všetku zeleninu orestujeme, osolíme, okoreníme, pridáme bobkový list, prilejeme 1,5 litra vody a varíme asi 25 minút. Na posledných 5 minút pridáme hrášok a fazuľku, osolíme, okoreníme, pridáme kurkumu a odstránime bobkový list.

  4. Do hotovej polievky primiešame halušky, nasekanú petržlenovú vňať a podávame s krutónmi. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Bezmäsité jedlá
Zdravé recepty
jar

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.