Zeleninová polievka v chlebovom bochníku

Zeleninová polievka v chlebovom bochníku

Zeleninová polievka patrí k najobľúbenejším. Skúste ju pripraviť a servírovať v chlebových bochníkoch, hneď to bude ešte intenzívnejší zážitok.

Ingrediencie

  • 1 kscibuľa

  • 1 ksmrkva

  • 1 kspetržlen

  • 1/2 kszeler

  • 1/4 hlávkakapusta

  • 1/4 kskučeravý kel

  • 150 gšampiňóny

  • 1 PLmaslo

  • 1 PLrastlinný olej

  • 1 PLhladká múka

  • celá rasca

  • 1000 mlzeleninový vývar

  • soľ

  • čerstvo mleté čierne korenie

  • 4 ksmalé bochníky chleba

Postup

  1. Zeleninu očistíme a nakrájame na malé kúsky, okrem kapusty a kelu, ktoré nakrájame na rezance a šampiňóny prekrojíme na polovice.

  2. V hrnci rozpustíme maslo s olejom, orestujeme zeleninu bez kelu a šampiňónov, pridáme rascu.

  3. Zeleninový základ posypeme lyžicou hladkej múky, rozmiešame do hladka, zalejeme vývarom, privedieme k varu a varíme na miernom ohni asi 25 minút.

  4. Na posledných 10 minút pridáme aj kel a šampiňóny, dochutíme soľou a korením. Polievku podávame vo vydlabaných chlebových bochníkoch, ktoré predtým 5 minút nahrejeme vo vyhriatej rúre. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Bezmäsité jedlá
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.