Zeleninová polievka v chlebovom bochníku
Zeleninová polievka patrí k najobľúbenejším. Skúste ju pripraviť a servírovať v chlebových bochníkoch, hneď to bude ešte intenzívnejší zážitok.
Ingrediencie
1 kscibuľa
1 ksmrkva
1 kspetržlen
1/2 kszeler
1/4 hlávkakapusta
1/4 kskučeravý kel
150 gšampiňóny
1 PLmaslo
1 PLrastlinný olej
1 PLhladká múka
celá rasca
1000 mlzeleninový vývar
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
4 ksmalé bochníky chleba
Postup
Zeleninu očistíme a nakrájame na malé kúsky, okrem kapusty a kelu, ktoré nakrájame na rezance a šampiňóny prekrojíme na polovice.
V hrnci rozpustíme maslo s olejom, orestujeme zeleninu bez kelu a šampiňónov, pridáme rascu.
Zeleninový základ posypeme lyžicou hladkej múky, rozmiešame do hladka, zalejeme vývarom, privedieme k varu a varíme na miernom ohni asi 25 minút.
Na posledných 10 minút pridáme aj kel a šampiňóny, dochutíme soľou a korením. Polievku podávame vo vydlabaných chlebových bochníkoch, ktoré predtým 5 minút nahrejeme vo vyhriatej rúre. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre