Zeleninové kari s tofu
Ázijské chute plné rôznych korenín a istej dávky štipľavosti možno nesadnú chuťovým pohárikom úplne každého. Ale ak patríte k milovníkom tohto typu kuchyne, určite vyskúšajte zeleninové kari s tofu, ktoré je zároveň šťavnaté a aj chrumkavé. Opečené kúsky tofu ho dopĺňajú absolútne perfektne.
Ingrediencie
3 strúčikycesnaku
2 ksčervená cibuľa
2 ksmrkva
1 kscuketa
1/2 kskarfiol
150 ghuby shimeji
200 gtofu
sezamové semienka
3 cmčerstvý zázvor
1 kscitrónová tráva
1 kschilli papričky
2 PLrastlinný olej
1/2 PLkari pasta
1 ČLkari korenie
1 ČLkari korenie
1/2 ČLrímska rasca
1 ksbobkový list
2 PLnasekané sterilizované paradajky
2 PLkokosové mlieko
300 mlzeleninový vývar
1 PLtmavá sójová omáčka
1 kslimetka
soľ
mleté čierne korenie
cukor
thajská bazalka
Postup
Cesnak, cibuľu a mrkvu olúpeme, nakrájame na kúsky, spolu s očistenou cuketou. Karfiol rozoberieme na ružičky, huby tiež očistíme. Na panvici rozohrejeme olej a dozlatista orestujeme kocky tofu, posypeme ich sezamom, zabalíme do alobalu a necháme odležať. Zázvor nastrúhame nahrubo, pridáme nasekanú citrónovú trávu a chilli papričku nakrájanú na kolieska.
V hrnci s rozohriatym olejom orestujeme nakrájanú zeleninu, okrem húb, spolu s kari pastou, pridáme všetko korenie, približne 10 minút na pomalom stupni pod pokrievkou podusíme.
Nakoniec pridáme aj huby, sekané paradajky, kokosové mlieko, vývar a privedieme k varu. Asi 5 minút povaríme. Nakoniec dochutíme sójovou omáčkou, limetkovou šťavou, soľou, korením, cukrom a thajskou bazalkou. Zeleninové kari rozdelíme do misiek, pridáme opečené tofu, ozdobíme bazalkovými lístkami a podávame s jazmínovou ryžou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre