Zeleninový vývar s drožďovými knedličkami
Zeleninový vývar s drožďovými knedličkami si obľúbite okamžite. Zeleninový vývar je totiž klasika všetkých generácií. Buď musí byť neustále rovnaká a taká, akú ste si ju obľúbili ešte v detstve alebo si vždy do nej dáte práve tú zeleninu, ktorú máte po ruke a netrváte na presnej receptúre. Vyskúšajte však aj našu kombináciu a doprajte si nový zážitok aj s prídavkom knedličiek.
Na drožďové knedličky
1 kscibuľa
1 PLrastlinný olej
80 gdroždie
2 PLpolohrubá múka
1 ksvajce
soľ
mleté čierne korenie
1 ČLčerstvá alebo sušená majoránka
strúhanka na zahustenie, podľa potreby
Na zeleninovú polievku
40 gmaslo
1 PLolivový olej
3 ksmrkva
1 kspetržlen
1/4 kszeler
1/2 kskaleráb
10 cmpór
1 ksjarná cibuľka
1500 mlzeleninový vývar
soľ
ligurček
100 gmrazený hrášok
mleté čierne korenie
nasekaná čerstvá pažítka na ozdobenie
Postup
Cibuľu očistíme, nakrájame na jemno a opečieme na oleji dosklovita, pridáme rozdrobené droždie a necháme rozpustiť. Ďalej opekáme, pokým sa droždie opäť nespojí.
K zmesi prisypeme múku, opečieme a stiahneme z ohňa, dáme do misky a necháme chladnúť. Potom primiešame vajce, soľ, korenie, majoránku a toľko strúhanky, aby bola hmota vláčna, ale nie tuhá. Potom z nej tvarujeme malé knedličky.
V hrnci rozohrejeme maslo s olejom a opečieme na rezance nakrájanú zeleninu (okrem hrášku) a nakrájanú cibuľku. Zalejeme vývarom, osolíme, pridáme stonku ligurčeka a privedieme k varu.
Všetko varíme 10 minút, pridáme hrášok a akonáhle sa začne polievka variť, vložíme knedličky. Varíme asi 3 minúty, podľa chuti okoreníme. Pri podávaní ozdobíme bylinkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre