Zelerový majonézový šalát
Jednoduchá, chutná a efektná kombinácia sa ukrýva v recepte na zelerový majonézový šalát. Skvele chutí s grilovanou bagetou a môžete ho podávať aj ako súčasť pohostenia pre návštevu. Ideálne je konzumovať ho hneď po príprave, vtedy je akurát čerstvý a chrumkavý.
Ingrediencie
500 gzeler
1 ksmrkva
150 gbielej reďkvičky
1 kscitrón
6 PLmajonéza alebo biely jogurt
soľ
mleté čierne korenie
1 PLhnedý cukor
60 gvlašské orechy
2 ksvajcia
1 kshlávkový šalát
Postup
Zeler, mrkvu a reďkvičku očistíme a nakrájame na tenké rezance. Všetko dáme do misy, pokvapkáme citrónovou šťavou a premiešame.
Potom k zelenine pridáme majonézu (biely jogurt) a dochutíme soľou, korením a trochou hnedého cukru. Vlašské orechy nasekáme na hrubo a pridáme do šalátu.
Pripravený šalát dôkladne premiešame a necháme odležať v chladničke. Vajcia uvaríme na tvrdo, necháme vychladnúť a olúpeme ich.
Listový šalát rozoberieme na jednotlivé listy, opláchneme a necháme odkvapkať. Potom ho rozložíme na dno taniera, uložíme zelerový šalát a posypeme nastrúhanými vajcami. Šalát podávame s grilovanou bagetou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre