Zelerový majonézový šalát

Zelerový majonézový šalát

Jednoduchá, chutná a efektná kombinácia sa ukrýva v recepte na zelerový majonézový šalát. Skvele chutí s grilovanou bagetou a môžete ho podávať aj ako súčasť pohostenia pre návštevu. Ideálne je konzumovať ho hneď po príprave, vtedy je akurát čerstvý a chrumkavý.

Ingrediencie

  • 500 gzeler

  • 1 ksmrkva

  • 150 gbielej reďkvičky

  • 1 kscitrón

  • 6 PLmajonéza alebo biely jogurt

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 1 PLhnedý cukor

  • 60 gvlašské orechy

  • 2 ksvajcia

  • 1 kshlávkový šalát

Postup

  1. Zeler, mrkvu a reďkvičku očistíme a nakrájame na tenké rezance. Všetko dáme do misy, pokvapkáme citrónovou šťavou a premiešame.

  2. Potom k zelenine pridáme majonézu (biely jogurt) a dochutíme soľou, korením a trochou hnedého cukru. Vlašské orechy nasekáme na hrubo a pridáme do šalátu.

  3. Pripravený šalát dôkladne premiešame a necháme odležať v chladničke. Vajcia uvaríme na tvrdo, necháme vychladnúť a olúpeme ich.

  4. Listový šalát rozoberieme na jednotlivé listy, opláchneme a necháme odkvapkať. Potom ho rozložíme na dno taniera, uložíme zelerový šalát a posypeme nastrúhanými vajcami. Šalát podávame s grilovanou bagetou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Šaláty
Prílohy
Večera
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.