Zemiaková panvica so zeleninou

Zemiaková panvica so zeleninou

Toto jedlo poteší všetkých, ktorí majú radi recepty v chalupárskom štýle. Zemiaková panvica so zeleninou je sýte jedlo, ktoré vyniká tradičnými surovinami a získa si vás už po prvom ochutnaní. Základnou úlohou je dobre opiecť zeleninu, aby bola chrumkavá, ale zároveň aj preto, aby bola jej chuť výraznejšia. Táto panvička určite zažiari na vašom stole a pokiaľ chcete, môžete ju na povrchu ešte posypať aj nastrúhaným syrom.

Ingrediencie

  • 800 gdrobné nové zemiaky

  • soľ

  • 1 ksstredne veľká cuketa

  • 1 ksmenšia červená paprika

  • 200 gšampiňóny

  • 2 ksjarná cibuľka

  • 2 strúčikycesnaku

  • 4 PLolej

  • mleté čierne korenie

  • 1 štipkamuškátový oriešok

  • 1 ČLcitrónová šťava

  • čerstvá petržlenová vňať a čerstvá bazalka

Postup

  1. Zemiaky dobre umyjeme a uvaríme v osolenej vode do mäkka. Necháme ich vychladnúť a nakrájame na kocky.

  2. Cuketu, papriku, šampiňóny, jarnú cibuľku a cesnak očistíme. Cuketu prekrojíme pozdĺžne na polovicu a nakrájame na plátky hrubé asi 1,5 cm. Papriku a šampiňóny nakrájame na kúsky, jarnú cibuľku a cesnak na jemno.

  3. Na panvici rozohrejeme olej, pridáme zemiaky a sprudka ich opečieme. Preložíme do misy. Zvyšný olej znovu rozpálime. Šampiňóny na ňom opekáme, kým nezískajú zlatistú farbu, pridáme plátky cukety a pokračujeme v opekaní.

  4. Nakoniec pridáme opečené zemiaky, cibuľku s cesnakom a ešte chvíľu restujeme. Ochutíme soľou, korením, muškátovým orieškom a citrónovou šťavou. Hotové jedlo rozdelíme na taniere, posypeme nakrájanou petržlenovou vňaťou a bazalkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Bezmäsité jedlá
Zdravé recepty
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.