Zemiaková panvica so zeleninou
Toto jedlo poteší všetkých, ktorí majú radi recepty v chalupárskom štýle. Zemiaková panvica so zeleninou je sýte jedlo, ktoré vyniká tradičnými surovinami a získa si vás už po prvom ochutnaní. Základnou úlohou je dobre opiecť zeleninu, aby bola chrumkavá, ale zároveň aj preto, aby bola jej chuť výraznejšia. Táto panvička určite zažiari na vašom stole a pokiaľ chcete, môžete ju na povrchu ešte posypať aj nastrúhaným syrom.
Ingrediencie
800 gdrobné nové zemiaky
soľ
1 ksstredne veľká cuketa
1 ksmenšia červená paprika
200 gšampiňóny
2 ksjarná cibuľka
2 strúčikycesnaku
4 PLolej
mleté čierne korenie
1 štipkamuškátový oriešok
1 ČLcitrónová šťava
čerstvá petržlenová vňať a čerstvá bazalka
Postup
Zemiaky dobre umyjeme a uvaríme v osolenej vode do mäkka. Necháme ich vychladnúť a nakrájame na kocky.
Cuketu, papriku, šampiňóny, jarnú cibuľku a cesnak očistíme. Cuketu prekrojíme pozdĺžne na polovicu a nakrájame na plátky hrubé asi 1,5 cm. Papriku a šampiňóny nakrájame na kúsky, jarnú cibuľku a cesnak na jemno.
Na panvici rozohrejeme olej, pridáme zemiaky a sprudka ich opečieme. Preložíme do misy. Zvyšný olej znovu rozpálime. Šampiňóny na ňom opekáme, kým nezískajú zlatistú farbu, pridáme plátky cukety a pokračujeme v opekaní.
Nakoniec pridáme opečené zemiaky, cibuľku s cesnakom a ešte chvíľu restujeme. Ochutíme soľou, korením, muškátovým orieškom a citrónovou šťavou. Hotové jedlo rozdelíme na taniere, posypeme nakrájanou petržlenovou vňaťou a bazalkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre