Zemiakové knedličky plnené údeným mäsom

Zemiakové knedličky plnené údeným mäsom

Takú špecialitu, akou sú zemiakové knedličky plnené údeným mäsom, si radi vychutnáte v spoločnosti svojich najbližších ľudí. Ale pokojne to urobte aj sami, aspoň sa nebudete musieť obávať, že vám niekto bude kradnúť z taniera. Sú jemné a ochutené tradičnými a obľúbenými surovinami. Rozhodne stoja za vyskúšanie.

Ingrediencie

  • 6 ksveľké zemiaky

  • soľ

  • 200 gúdené mäso

  • 1 kscibuľa

  • 200 ghrubá múka

  • 50 gdetská krupica

  • 2 ksvajcia

  • 200 gkyslá kapusta

  • 1 PLbravčová masť

  • 1 ksmenšia cibuľa do kapusty

  • soľ

  • cukor podľa chuti

  • celá rasca

  • restovaná cibuľa k podávaniu

Postup

  1. Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke v osolenej vode do mäkka. Mäso nakrájame na drobné kocky a spolu s cibuľou ho orestujeme na panvici. Osolíme, okoreníme a odložíme na bok.

  2. Vychladnuté zemiaky olúpeme a nastrúhame na jemno. Zmiešame ich s múkou, krupicou a vajcami, vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme na tenký plát a vykrojíme z neho väčšie kolieska.

  3. Na každé koliesko dáme trochu ochutenej mäsovej zmesi a vytvoríme knedličky. Varíme ich v osolenej vode asi 15 minút.

  4. Na masti opečieme očistenú a najemno nakrájanú cibuľu, pridáme kyslú kapustu, dochutíme soľou, cukrom a rascou a podusíme do mäkka. Podávame spoločne s knedličkami a ozdobíme opečenou cibuľkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.