Zemiakové knedličky plnené údeným mäsom
Takú špecialitu, akou sú zemiakové knedličky plnené údeným mäsom, si radi vychutnáte v spoločnosti svojich najbližších ľudí. Ale pokojne to urobte aj sami, aspoň sa nebudete musieť obávať, že vám niekto bude kradnúť z taniera. Sú jemné a ochutené tradičnými a obľúbenými surovinami. Rozhodne stoja za vyskúšanie.
Ingrediencie
6 ksveľké zemiaky
soľ
200 gúdené mäso
1 kscibuľa
200 ghrubá múka
50 gdetská krupica
2 ksvajcia
200 gkyslá kapusta
1 PLbravčová masť
1 ksmenšia cibuľa do kapusty
soľ
cukor podľa chuti
celá rasca
restovaná cibuľa k podávaniu
Postup
Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke v osolenej vode do mäkka. Mäso nakrájame na drobné kocky a spolu s cibuľou ho orestujeme na panvici. Osolíme, okoreníme a odložíme na bok.
Vychladnuté zemiaky olúpeme a nastrúhame na jemno. Zmiešame ich s múkou, krupicou a vajcami, vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme na tenký plát a vykrojíme z neho väčšie kolieska.
Na každé koliesko dáme trochu ochutenej mäsovej zmesi a vytvoríme knedličky. Varíme ich v osolenej vode asi 15 minút.
Na masti opečieme očistenú a najemno nakrájanú cibuľu, pridáme kyslú kapustu, dochutíme soľou, cukrom a rascou a podusíme do mäkka. Podávame spoločne s knedličkami a ozdobíme opečenou cibuľkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre