Zemiakové knedličky plnené údeným mäsom a špenátom

Zemiakové knedličky plnené údeným mäsom a špenátom

Krásne žlté, mäkké, chutné a ukrývajúce voňavú náplň. Zemiakové knedličky plnené údeným mäsom a špenátom si obľúbia všetci milovníci tradičných chutí. Sú ideálne ako víkendový obed alebo sviatočné jedlo na rodinnú oslavu napríklad na chate.

Ingrediencie

  • 3 kscibuľa

  • 150 gbravčová masť

  • 2 PLmaslo

  • 200 gčerstvý alebo mrazený listový špenát

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 2 strúčikycesnaku

  • 500 gzemiaky

  • 170 ghrubá múka

  • 3 ksvajcia

  • muškátový oriešok

  • 150 gzaúdená bravčová krkovica

Postup

  1. Dve cibule nakrájame na drobné kúsky a vo veľkej a ťažkej panvici och osmažíme na masti, kým nezískajú zlatistú farbu. Cibuľky precedíme a osušíme na papierovej utierke. Tretiu cibuľu nakrájame na jemno a na masle zosklovatieme. Pridáme umytý špenát, krátko ho podusíme a ochutíme soľou a korením. Na záver vsypeme na drobno nasekaný cesnak, zmes preložíme do misky a necháme vychladnúť.

  2. Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke do mäkka, ešte horúce ich olúpeme a prelisujeme alebo nastrúhame. Postupne pridáme múku, necháme ju na zemiakoch zvlhnúť parou, potom primiešame vajcia, ochutíme soľou, korením, mletým muškátovým orieškom a vypracujeme cesto.

  3. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na 0,5 cm hrúbku a vykrojíme kolieska s priemerom asi 6 cm. Uprostred položíme špenát a mäso nakrájané na kocky. Zabalíme a v dlaniach vytvarujeme guľaté knedličky. Pracujeme rýchlo, cesto redne! Knedličky varíme vo vriacej a osolenej vode asi 15 minút. Potom ich vyberieme, potrieme trochou masti a posypeme osmaženou cibuľkou. Môžeme zdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Mäsité jedlá
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.