Zemiakové knedličky plnené údeným mäsom a špenátom
Krásne žlté, mäkké, chutné a ukrývajúce voňavú náplň. Zemiakové knedličky plnené údeným mäsom a špenátom si obľúbia všetci milovníci tradičných chutí. Sú ideálne ako víkendový obed alebo sviatočné jedlo na rodinnú oslavu napríklad na chate.
Ingrediencie
3 kscibuľa
150 gbravčová masť
2 PLmaslo
200 gčerstvý alebo mrazený listový špenát
soľ
mleté čierne korenie
2 strúčikycesnaku
500 gzemiaky
170 ghrubá múka
3 ksvajcia
muškátový oriešok
150 gzaúdená bravčová krkovica
Postup
Dve cibule nakrájame na drobné kúsky a vo veľkej a ťažkej panvici och osmažíme na masti, kým nezískajú zlatistú farbu. Cibuľky precedíme a osušíme na papierovej utierke. Tretiu cibuľu nakrájame na jemno a na masle zosklovatieme. Pridáme umytý špenát, krátko ho podusíme a ochutíme soľou a korením. Na záver vsypeme na drobno nasekaný cesnak, zmes preložíme do misky a necháme vychladnúť.
Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke do mäkka, ešte horúce ich olúpeme a prelisujeme alebo nastrúhame. Postupne pridáme múku, necháme ju na zemiakoch zvlhnúť parou, potom primiešame vajcia, ochutíme soľou, korením, mletým muškátovým orieškom a vypracujeme cesto.
Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na 0,5 cm hrúbku a vykrojíme kolieska s priemerom asi 6 cm. Uprostred položíme špenát a mäso nakrájané na kocky. Zabalíme a v dlaniach vytvarujeme guľaté knedličky. Pracujeme rýchlo, cesto redne! Knedličky varíme vo vriacej a osolenej vode asi 15 minút. Potom ich vyberieme, potrieme trochou masti a posypeme osmaženou cibuľkou. Môžeme zdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre