Zemiakové knedličky s údeným mäsom a kapustou
Jednoduché recepty z tradičných surovín majú svoje čaro. Zemiakové knedličky s údeným mäsom a kapustou sú dokonalým príkladom toho, že s týmito surovinami sa dá pripraviť nekonečné množstvo receptov a vždy chutia skvele. Vyskúšajte aj tento recept, je to vynikajúci tip na obed.
Ingrediencie
600 gzemiaky
1 ksvajce
150 ghrubá múka
soľ
2 PLbravčová masť
400 gúdené mäso
400 gčervená kapusta
2 kscibuľa
1 štipkacukor
2 PLocot
Postup
Zemiaky olúpeme a nastrúhame na jemno. Prebytočnú vodu zlejeme, pridáme vajce a zapracujeme múku so soľou. Pokým sú zemiaky vodnaté, pridáme podľa potreby múku.
Knedličky tvarujeme pomocou lyžice a dlaní, varíme ich v osolenej vode na miernom ohni asi 5 až 10 minút. Uvarené knedličky premiešame s masťou.
Údené mäso uvaríme domäkka a nakrájame na plátky. Kapustu nakrájame na jemno, orestujeme na nakrájanej cibuľke, ochutíme cukrom, soľou a trochou octu. Podlejeme a dusíme pod pokrievkou do mäkka. Podávame spolu s mäsom, knedličkami a môžeme doplniť smaženou cibuľkou s jarnou cibuľkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre