Zemiakové knedličky s údeným mäsom a kapustou

Zemiakové knedličky s údeným mäsom a kapustou

Jednoduché recepty z tradičných surovín majú svoje čaro. Zemiakové knedličky s údeným mäsom a kapustou sú dokonalým príkladom toho, že s týmito surovinami sa dá pripraviť nekonečné množstvo receptov a vždy chutia skvele. Vyskúšajte aj tento recept, je to vynikajúci tip na obed.

Ingrediencie

  • 600 gzemiaky

  • 1 ksvajce

  • 150 ghrubá múka

  • soľ

  • 2 PLbravčová masť

  • 400 gúdené mäso

  • 400 gčervená kapusta

  • 2 kscibuľa

  • 1 štipkacukor

  • 2 PLocot

Postup

  1. Zemiaky olúpeme a nastrúhame na jemno. Prebytočnú vodu zlejeme, pridáme vajce a zapracujeme múku so soľou. Pokým sú zemiaky vodnaté, pridáme podľa potreby múku.

  2. Knedličky tvarujeme pomocou lyžice a dlaní, varíme ich v osolenej vode na miernom ohni asi 5 až 10 minút. Uvarené knedličky premiešame s masťou.

  3. Údené mäso uvaríme domäkka a nakrájame na plátky. Kapustu nakrájame na jemno, orestujeme na nakrájanej cibuľke, ochutíme cukrom, soľou a trochou octu. Podlejeme a dusíme pod pokrievkou do mäkka. Podávame spolu s mäsom, knedličkami a môžeme doplniť smaženou cibuľkou s jarnou cibuľkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Prílohy
Mäsité jedlá
zima

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.