Zemiakové placky plnené oškvarkami
Zemiakové placky plnené oškvarkami sú lahôdka, na ktorú sa vám budú zbiehať slinky už len pri pohľade na obrázok. Rozhodne ich odporúčame vyskúšať, ich chuť je jedinečná a iná, ako tá, ktorú poznáme z klasických placiek.
Ingrediencie
rastlinný olej na smaženie
200 gkyslá kapusta na prílohu
čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Na placky
1 kgzemiaky
150 ghrubšia detská krupica
200 ghrubá múka
2 ksvajcia
soľ
Na náplň
200 gbravčové oškvarky
100 gklobása
100 gúdené mäso
1 kscibuľa
2 strúčikycesnaku
soľ
mleté čierne korenie
celá rasca
Postup
Zemiaky uvaríme v šupke do mäkka, necháme vychladnúť a olúpeme ich. Potom ich nastrúhame na jemno. Do teplých zemiakov pridáme krupicu, hrubú múku, 2 vajcia a soľ. Dôkladne prepracujeme na cesto, rozvaľkáme na tenký plát, z ktorého vykrajujeme kolieska.
Oškvarky s klobásou a údeným mäsom pomelieme na jemno. Pridáme nasekanú cibuľku s cesnakom, ochutíme soľou, korením a rascou.
Placky plníme vždy lyžičkou oškvarkovej zmesi, prehneme a okraje pevne spojíme. Potom ich smažíme na rozohriatom oleji do zlatista. Podávame spolu s kyslou kapustou a petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre