Zemiakové placky plnené oškvarkami

Zemiakové placky plnené oškvarkami

Zemiakové placky plnené oškvarkami sú lahôdka, na ktorú sa vám budú zbiehať slinky už len pri pohľade na obrázok. Rozhodne ich odporúčame vyskúšať, ich chuť je jedinečná a iná, ako tá, ktorú poznáme z klasických placiek.

Ingrediencie

  • rastlinný olej na smaženie

  • 200 gkyslá kapusta na prílohu

  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Na placky

  • 1 kgzemiaky

  • 150 ghrubšia detská krupica

  • 200 ghrubá múka

  • 2 ksvajcia

  • soľ

Na náplň

  • 200 gbravčové oškvarky

  • 100 gklobása

  • 100 gúdené mäso

  • 1 kscibuľa

  • 2 strúčikycesnaku

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • celá rasca

Postup

  1. Zemiaky uvaríme v šupke do mäkka, necháme vychladnúť a olúpeme ich. Potom ich nastrúhame na jemno. Do teplých zemiakov pridáme krupicu, hrubú múku, 2 vajcia a soľ. Dôkladne prepracujeme na cesto, rozvaľkáme na tenký plát, z ktorého vykrajujeme kolieska.

  2. Oškvarky s klobásou a údeným mäsom pomelieme na jemno. Pridáme nasekanú cibuľku s cesnakom, ochutíme soľou, korením a rascou.

  3. Placky plníme vždy lyžičkou oškvarkovej zmesi, prehneme a okraje pevne spojíme. Potom ich smažíme na rozohriatom oleji do zlatista. Podávame spolu s kyslou kapustou a petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.