Zemiakové placky s kapustou a vajíčkom
Zemiakové placky s kapustou a vajíčkom skrývajú ešte jednu tajomnú ingredienciu. Nastrúhaný syr cheddar cesto nielen dochutí, ale dodá mu aj istú dávku šťavnatosti, pretože sa pri smažení krásne rozpustí. A určite nevynechajte vajíčka, s nimi majú placky dokonalú chuť.
Ingrediencie
1 PLmaslo
1 kscibuľa
200 gkapusta
soľ
mleté čierne korenie
voda (malé množstvo)
500 gsurové zemiaky
2 ksvajcia
1 hrsťnastrúhaný cheddar syr
2 PLrastlinný olej
4 ksvajcia na osmaženie
čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Postup
V hrnci si najskôr rozohrejeme lyžicu masla, do ktorého nasypeme cibuľu nakrájanú na kocky. Necháme ju zosklovatieť a následne pridáme nakrájanú kapustu na pásiky. Osolíme, okoreníme, pridáme trochu vody, zakryjeme pokrievkou a necháme dusiť asi 3 minúty, pokým zľahka nezmäkne.
Zemiaky nastrúhame nahrubo do veľkej misy a osolíme. Necháme 5 minút odstáť, aby pustili vodu. Potom ju zlejeme, pridáme 2 vajcia a okoreníme. Do zmesi vmiešame kapustu a nastrúhaný cheddar.
Veľkú panvicu rozohrejeme na strednom stupni spolu s dvomi lyžicami oleja. Na rozohriatu panvicu dáme cesto zo zemiakov a kapusty a pomaly opekáme asi 3 až 4 minúty pod pokrievkou. Potom placku otočíme a pečieme rovnako dlho aj z tejto strany.
Pre chrumkavosť placky na poslednú minútu odokryjeme pokrievku a necháme vypiecť do chrumkava.
Medzitým v inej panvici osmažíme vajíčka. Placku rozkrojíme na štvrtiny a na každú z nich uložíme jedno osmažené vajce. Ozdobíme petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre