Zemiakovo-hríbová krémová polievka

Zemiakovo-hríbová krémová polievka

Zemiakovo-hríbová krémová polievka je to pravé potešenie na jesenné dni. Jej lahodná chuť a vôňa vás prenesú do lesa a budete si ju chcieť dopriať čo najskôr. Určite si ju pripravte, hríby môžete použiť lesné alebo aj obyčajné šampiňóny. V tom prípade odporúčame hnedé, aby bola chuť o niečo intenzívnejšia.

Ingrediencie

  • 2 PLmaslo

  • 2 ksšalotka

  • 600 gzemiaky

  • 1 ČLcelá rasca

  • 900 mlzeleninový vývar

  • 200 ml33 % šľahačková smotana

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 200 gčerstvé hríby (ako dubáky, kozáky, masliaky, suchohríby)

  • 1 hrsťčerstvé bylinky (rozmarín, tymián, petržlenová vňať)

  • pesto k servírovaniu

  • čerstvá petržlenová vňať k servírovaniu

Postup

  1. Na kúsku masla speníme nasekanú šalotku, pridáme na kocky nakrájané zemiaky a rascu. Orestujeme, zalejeme vývarom, privedieme k varu a varíme do mäkka. Potom rozmixujeme tyčovým mixérom do hladka.

  2. Do polievky primiešame smotanu, osolíme, okoreníme a necháme chvíľu povariť. Pridáme kúsok masla a podľa potreby vodu.

  3. Na panvici rozpustíme zvyšné maslo a pridáme nakrájané hríbiky, nasekané bylinky, dochutíme soľou s korením a orestujeme do zlatista.

  4. Hotovú polievku rozdelíme do misiek, pridáme orestované hríbiky, pokvapkáme pestom, ozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Tip redakcie
Bezmäsité jedlá
Slovensko
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.