Zemiakovo-hríbová krémová polievka
Zemiakovo-hríbová krémová polievka je to pravé potešenie na jesenné dni. Jej lahodná chuť a vôňa vás prenesú do lesa a budete si ju chcieť dopriať čo najskôr. Určite si ju pripravte, hríby môžete použiť lesné alebo aj obyčajné šampiňóny. V tom prípade odporúčame hnedé, aby bola chuť o niečo intenzívnejšia.
Ingrediencie
2 PLmaslo
2 ksšalotka
600 gzemiaky
1 ČLcelá rasca
900 mlzeleninový vývar
200 ml33 % šľahačková smotana
soľ
mleté čierne korenie
200 gčerstvé hríby (ako dubáky, kozáky, masliaky, suchohríby)
1 hrsťčerstvé bylinky (rozmarín, tymián, petržlenová vňať)
pesto k servírovaniu
čerstvá petržlenová vňať k servírovaniu
Postup
Na kúsku masla speníme nasekanú šalotku, pridáme na kocky nakrájané zemiaky a rascu. Orestujeme, zalejeme vývarom, privedieme k varu a varíme do mäkka. Potom rozmixujeme tyčovým mixérom do hladka.
Do polievky primiešame smotanu, osolíme, okoreníme a necháme chvíľu povariť. Pridáme kúsok masla a podľa potreby vodu.
Na panvici rozpustíme zvyšné maslo a pridáme nakrájané hríbiky, nasekané bylinky, dochutíme soľou s korením a orestujeme do zlatista.
Hotovú polievku rozdelíme do misiek, pridáme orestované hríbiky, pokvapkáme pestom, ozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre