Zemiakovo-pórová polievka s paštrnákom
Určite sa nezdráhajte vyskúšať tento recept, pretože zemiakovo-pórová polievka s paštrnákom vás prekvapí svojou chuťou. Lahodne krémová konzistencia už len čaká, kedy do nej namočíte kúsok čerstvého pečiva. Túto polievku si vychutnáte.
Ingrediencie
1 kscesnaku (celá cesnaková hlava)
3 PLolivový olej
400 gzemiaky
200 gpaštrnák
1 kspór
1 ksundefined
morská soľ podľa chuti
Pažítková gremolata
40 gčerstvá pažítka
2 PLplocholistý petržlen
1 PLcitrónová kôra
1 štipkajemná morská soľ
chilli vločky podľa chuti
Na dokončenie
1200 mlzeleninový vývar
1 PLcitrónová šťava
1/4 ČLmleté biele korenie
Postup
Hlávku cesnaku prekrojíme na polovicu. Cesnak položíme reznou stranou na alobal a pokvapkáme ho 1 PL olivového oleja. Zabalíme do alobalu a položíme na plech vyložený papierom na pečenie.
Na plech pridáme kúsky nakrájaných zemiakov, paštrnák, pór, cibuľu. Pokvapkáme zvyšným olejom a premiešame. Posypeme soľou a pečieme vo vyhriatej rúre pri 220 °C asi 40 minút do mäkka. V polovici pečenia otočíme.
Medzitým si v malej miske zmiešame na drobno nakrájanú pažítku, petržlenovú vňať, citrónovú kôru, soľ a chilli vločky. Zakryjeme a dáme do chladničky.
Opečenú zeleninu preložíme do mixéra, cesnak vybalíme a strúčiky pridáme k zelenine. Prelejeme zeleninovým vývarom, citrónovou šťavou, pridáme biele korenie a soľ. Rozmixujeme do hladka a v prípade potreby zriedime vývarom a dochutíme.
Polievku ohrejeme na miernom ohni a pred podávaním ozdobíme ochutenou pažítkou a pokvapkáme olivovým olejom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre