Zemiakovo-pórová polievka s paštrnákom

Zemiakovo-pórová polievka s paštrnákom

Určite sa nezdráhajte vyskúšať tento recept, pretože zemiakovo-pórová polievka s paštrnákom vás prekvapí svojou chuťou. Lahodne krémová konzistencia už len čaká, kedy do nej namočíte kúsok čerstvého pečiva. Túto polievku si vychutnáte.

Ingrediencie

  • 1 kscesnaku (celá cesnaková hlava)

  • 3 PLolivový olej

  • 400 gzemiaky

  • 200 gpaštrnák

  • 1 kspór

  • 1 ksundefined

  • morská soľ podľa chuti

Pažítková gremolata

  • 40 gčerstvá pažítka

  • 2 PLplocholistý petržlen

  • 1 PLcitrónová kôra

  • 1 štipkajemná morská soľ

  • chilli vločky podľa chuti

Na dokončenie

  • 1200 mlzeleninový vývar

  • 1 PLcitrónová šťava

  • 1/4 ČLmleté biele korenie

Postup

  1. Hlávku cesnaku prekrojíme na polovicu. Cesnak položíme reznou stranou na alobal a pokvapkáme ho 1 PL olivového oleja. Zabalíme do alobalu a položíme na plech vyložený papierom na pečenie.

  2. Na plech pridáme kúsky nakrájaných zemiakov, paštrnák, pór, cibuľu. Pokvapkáme zvyšným olejom a premiešame. Posypeme soľou a pečieme vo vyhriatej rúre pri 220 °C asi 40 minút do mäkka. V polovici pečenia otočíme.

  3. Medzitým si v malej miske zmiešame na drobno nakrájanú pažítku, petržlenovú vňať, citrónovú kôru, soľ a chilli vločky. Zakryjeme a dáme do chladničky.

  4. Opečenú zeleninu preložíme do mixéra, cesnak vybalíme a strúčiky pridáme k zelenine. Prelejeme zeleninovým vývarom, citrónovou šťavou, pridáme biele korenie a soľ. Rozmixujeme do hladka a v prípade potreby zriedime vývarom a dochutíme.

  5. Polievku ohrejeme na miernom ohni a pred podávaním ozdobíme ochutenou pažítkou a pokvapkáme olivovým olejom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.