Zemiakový guláš s hlivou ustricovou

Zemiakový guláš s hlivou ustricovou

Zemiakový guláš s hlivou ustricovou vás presvedčí, že nie každý guláš musí byť plný mäsa. A napriek tomu, že mäso nepoužijete, aj tak získate veľmi chutný a sýty pokrm. Vyskúšajte, je to nenáročné a oveľa rýchlejšie pripravené ako klasická verzia guláša.

Ingrediencie

  • 1 ksväčšia cibuľa

  • 6 kszemiaky

  • 400 ghliva ustricová

  • olej

  • 1 PLmletá paprika

  • 1 PLhladká múka

  • 800 mlzeleninový vývar

  • 3 strúčikycesnaku

  • 1/2 PLcelá rasca

  • 4 guľôčkynové korenie

  • 1 ksbobkový list

  • mleté čierne korenie

  • 2 vetvičkyčerstvý ligurček

  • 1 PLsušená majoránka

  • soľ

Postup

  1. Cibuľu nakrájame na jemno a zemiaky s hlivou nakrájame na väčšie kúsky. Osmažíme ju na oleji do zlatista, pridáme hlivu a restujeme, pokým cibuľka nezhnedne a hliva sa ľahko neopečie. Ku koncu prisypeme 2 lyžice sladkej papriky, 1 lyžicu hladkej múky a ešte pár sekúnd restujeme.

  2. Potom všetko zalejeme vývarom, pridáme prelisovaný cesnak, rascu, nové korenie, bobkový list, korenie, ligurček, nakrájané zemiaky a všetko spolu pomaly varíme do mäkka. Nakoniec dochutíme lyžicou majoránky a môžeme podávať. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Polievky
Bezmäsité jedlá
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.