Zemiakový guláš s hlivou ustricovou
Zemiakový guláš s hlivou ustricovou vás presvedčí, že nie každý guláš musí byť plný mäsa. A napriek tomu, že mäso nepoužijete, aj tak získate veľmi chutný a sýty pokrm. Vyskúšajte, je to nenáročné a oveľa rýchlejšie pripravené ako klasická verzia guláša.
Ingrediencie
1 ksväčšia cibuľa
6 kszemiaky
400 ghliva ustricová
olej
1 PLmletá paprika
1 PLhladká múka
800 mlzeleninový vývar
3 strúčikycesnaku
1/2 PLcelá rasca
4 guľôčkynové korenie
1 ksbobkový list
mleté čierne korenie
2 vetvičkyčerstvý ligurček
1 PLsušená majoránka
soľ
Postup
Cibuľu nakrájame na jemno a zemiaky s hlivou nakrájame na väčšie kúsky. Osmažíme ju na oleji do zlatista, pridáme hlivu a restujeme, pokým cibuľka nezhnedne a hliva sa ľahko neopečie. Ku koncu prisypeme 2 lyžice sladkej papriky, 1 lyžicu hladkej múky a ešte pár sekúnd restujeme.
Potom všetko zalejeme vývarom, pridáme prelisovaný cesnak, rascu, nové korenie, bobkový list, korenie, ligurček, nakrájané zemiaky a všetko spolu pomaly varíme do mäkka. Nakoniec dochutíme lyžicou majoránky a môžeme podávať. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre