Zemiakový koláč s kuracím mäsom
Senzačný zemiakový koláč s mletým kuracím mäsom si vychutnáte na obed alebo na večeru. Je to nenáročná dobrota, ktorá sa zapečie v jednej nádobe a skombinuje prílohu aj hlavné jedlo v jednej forme. Jednoducho klasika, ktorá zachutí celej rodine.
Ingrediencie
500 gkuracie mleté mäso
soľ
mleté čierne korenie
120 gmaslo + na vymazanie
1 kscibuľa
3 strúčikycesnaku
1 ČLčerstvý tymián (lístky)
2 PLmleté sušené paradajky
100 mlmlieko
3 ksvajcia
1 kgzemiaky
200 gtvrdý syr
3 PLkyslá smotana
1/4 kspór nakrájaný na kolieska
Postup
Kuracie mleté mäso ochutíme soľou a korením. Na panvicu dáme lyžicu masla a osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľku. Pridáme mäso a necháme ho zatiahnuť. Na záver pridáme cesnak, tymián a lyžicu sušených mletých paradajok. Zemiaky očistíme a uvaríme v osolenej vriacej vode.
Do uvarených zemiakov pridáme soľ, korenie, mlieko, lyžicu masla s premiešame s jedným vajcom. Spracujeme na kašu. Formu na pečenie s rozmermi 25x20 cm vymažeme maslom, na dno poukladáme zemiakovú kašu, ktorú uhladíme, navrstvíme nastrúhaný syr, mleté mäso, znovu vrstvu syra a na vrch nanesieme druhú polovicu zemiakovej kaše.
Zvyšné dve vajcia spolu s kyslou smotanou, lyžicou mletých paradajok a maslom prešľaháme a koláč polejeme touto zmesou. Do vaječnej zmesi vložíme kolieska póru. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 °C asi 20 až 25 minút. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre