Zemiakový koláč s kuracím mäsom

Zemiakový koláč s kuracím mäsom

Senzačný zemiakový koláč s mletým kuracím mäsom si vychutnáte na obed alebo na večeru. Je to nenáročná dobrota, ktorá sa zapečie v jednej nádobe a skombinuje prílohu aj hlavné jedlo v jednej forme. Jednoducho klasika, ktorá zachutí celej rodine.

Ingrediencie

  • 500 gkuracie mleté mäso

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 120 gmaslo + na vymazanie

  • 1 kscibuľa

  • 3 strúčikycesnaku

  • 1 ČLčerstvý tymián (lístky)

  • 2 PLmleté sušené paradajky

  • 100 mlmlieko

  • 3 ksvajcia

  • 1 kgzemiaky

  • 200 gtvrdý syr

  • 3 PLkyslá smotana

  • 1/4 kspór nakrájaný na kolieska

Postup

  1. Kuracie mleté mäso ochutíme soľou a korením. Na panvicu dáme lyžicu masla a osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľku. Pridáme mäso a necháme ho zatiahnuť. Na záver pridáme cesnak, tymián a lyžicu sušených mletých paradajok. Zemiaky očistíme a uvaríme v osolenej vriacej vode.

  2. Do uvarených zemiakov pridáme soľ, korenie, mlieko, lyžicu masla s premiešame s jedným vajcom. Spracujeme na kašu. Formu na pečenie s rozmermi 25x20 cm vymažeme maslom, na dno poukladáme zemiakovú kašu, ktorú uhladíme, navrstvíme nastrúhaný syr, mleté mäso, znovu vrstvu syra a na vrch nanesieme druhú polovicu zemiakovej kaše.

  3. Zvyšné dve vajcia spolu s kyslou smotanou, lyžicou mletých paradajok a maslom prešľaháme a koláč polejeme touto zmesou. Do vaječnej zmesi vložíme kolieska póru. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 °C asi 20 až 25 minút. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.