Zemiaky z panvice

Zemiaky z panvice

Spojením tradičných chutí zemiakov a slaniny sa zavďačíte každému, kto obľubuje dobroty v štýle babičkinej kuchyne. Jednoduchý postup sa hádam ani nedá pokaziť.

Ingrediencie

  • 1000 gzemiaky (napr. typ Grenaile)

  • soľ

  • 3 PLolivový olej

  • 2 strúčikycesnaku

  • 1 ksčervená cibuľa

  • mleté čierne korenie

  • 3 PLvínny ocot

  • 1 hrsťnasekaná čerstvá pažítka

  • 8 PLslanina

  • 1 hlávkacesnaku

Postup

  1. Zemiaky umyjeme a varíme ich v šupke, v osolenej vode asi 20 minút. Potom ich precedíme, prekrojíme na polovice a dáme do veľkej panvice s rozohriatym olejom. Pridáme plátky cesnaku, mesiačiky cibule a všetko spolu 5 minút restujeme.

  2. Zmes osolíme, okoreníme, zalejeme octom, ktorý necháme odpariť. Nakoniec vmiešame pažítku.

  3. Slaninu rozložíme na plech s papierom na pečenie, pridáme celú hlavičku cesnaku a pečieme vo vyhriatej rúre pri 190 °C asi 10 až 15 minút do chrumkava. Potom plátky slaniny potrháme a podávame so zemiakmi. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.