Zemiaky z panvice
Spojením tradičných chutí zemiakov a slaniny sa zavďačíte každému, kto obľubuje dobroty v štýle babičkinej kuchyne. Jednoduchý postup sa hádam ani nedá pokaziť.
Ingrediencie
1000 gzemiaky (napr. typ Grenaile)
soľ
3 PLolivový olej
2 strúčikycesnaku
1 ksčervená cibuľa
mleté čierne korenie
3 PLvínny ocot
1 hrsťnasekaná čerstvá pažítka
8 PLslanina
1 hlávkacesnaku
Postup
Zemiaky umyjeme a varíme ich v šupke, v osolenej vode asi 20 minút. Potom ich precedíme, prekrojíme na polovice a dáme do veľkej panvice s rozohriatym olejom. Pridáme plátky cesnaku, mesiačiky cibule a všetko spolu 5 minút restujeme.
Zmes osolíme, okoreníme, zalejeme octom, ktorý necháme odpariť. Nakoniec vmiešame pažítku.
Slaninu rozložíme na plech s papierom na pečenie, pridáme celú hlavičku cesnaku a pečieme vo vyhriatej rúre pri 190 °C asi 10 až 15 minút do chrumkava. Potom plátky slaniny potrháme a podávame so zemiakmi. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre