Zimný grog
Na zimný grog, typický nápoj mrazivých dní a večerov, si spomeňte vždy, keď vonku panuje nevľúdne sychravé počasie. Na prehriatie dobre padne aj po každej dlhej prechádzke v treskúcej zime. Viete, že pôvod pravého rumového grogu siaha až do 17. storočia a spája sa britskými koloniálnymi námorníkmi, ktorí vtedy brázdili vody Karibiku?
Ingrediencie
2 vreckokvalitný čierny čaj
30 mlrum
pomarančová šťava podľa chuti
kryštálový cukor podľa chuti
citrón na ozdobu
Postup
V hrnci privedieme k varu 500 ml vody, stiahneme z ohňa a vložíme vrecká s čajom. Necháme vylúhovať.
Čaj vrátime späť na varnú platňu a prilejeme rum s pomarančovou šťavou. Privedieme k varu a potom hneď odstavíme z ohňa. Dosladíme cukrom.
Hotový grog rozlievame do pohárov z hrubšieho skla, do ktorých vložíme plátky citróna.
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre