Živánska so zeleninou
Keď máte chuť na klasiku, živánska so zeleninou by mohla byť tým pravým jedlom. Mäkké a šťavnaté mäsko v spoločnosti zeleniny si najlepšie vychutnáte spolu s ľahkým, zeleninovým šalátom.
Ingrediencie
600 gbravčová krkovica (plátky)
1 PLolivový olej
1 PLparadajkový pretlak
1 kschilli papričky
soľ
mleté čierne korenie
2 ksčervená cibuľa
1/4 kstekvica (napríklad hokkaido)
200 gpaprika
2 strúčikycesnaku
200 gplátková slanina
Postup
Mäso očistíme, umyjeme, osušíme a ľahko naklepeme. V miske zmiešame olej, pretlak, nasekanú papričku, soľ a korenie. Zmesou potrieme plátky mäsa z oboch strán.
Z alobalu alebo papiera na pečenie pripravíme väčšie obdĺžniky podľa počtu porcií. Na každý obdĺžnik položíme niekoľko koliesok cibule, kocky tekvice, pásiky papriky a tenké plátky cesnaku. Zeleninu osolíme, okoreníme, pridáme mäso, slaninu, cibuľu, pásiky papriky a tekvicu. Zabalíme do pevného balíčka.
Balíčky pečieme pri 190 °C asi 35 minút. Na posledných 10 minút ich otvoríme a teplotu zvýšime na 210 °C. Mäso aj so šťavou preložíme na taniere a podávame napríklad so zeleninovým šalátom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre