Živánska so zeleninou

Živánska so zeleninou

Keď máte chuť na klasiku, živánska so zeleninou by mohla byť tým pravým jedlom. Mäkké a šťavnaté mäsko v spoločnosti zeleniny si najlepšie vychutnáte spolu s ľahkým, zeleninovým šalátom.

Ingrediencie

  • 600 gbravčová krkovička (plátky)

  • 1 PLolivový olej

  • 1 PLparadajkový pretlak

  • 1 kschilli papričky

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 2 ksčervená cibuľa

  • 1/4 kstekvica (napríklad hokkaido)

  • 200 gpaprika

  • 2 strúčikycesnaku

  • 200 gplátková slanina

Postup

  1. Mäso očistíme, umyjeme, osušíme a ľahko naklepeme. V miske zmiešame olej, pretlak, nasekanú papričku, soľ a korenie. Zmesou potrieme plátky mäsa z oboch strán.

  2. Z alobalu alebo papiera na pečenie pripravíme väčšie obdĺžniky podľa počtu porcií. Na každý obdĺžnik položíme niekoľko koliesok cibule, kocky tekvice, pásiky papriky a tenké plátky cesnaku. Zeleninu osolíme, okoreníme, pridáme mäso, slaninu, cibuľu, pásiky papriky a tekvicu. Zabalíme do pevného balíčka.

  3. Balíčky pečieme pri 190 °C asi 35 minút. Na posledných 10 minút ich otvoríme a teplotu zvýšime na 210 °C. Mäso aj so šťavou preložíme na taniere a podávame napríklad so zeleninovým šalátom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.