Zlatý husací vývar s celestínskymi rezancami
Zlatý husací vývar s celestínskymi rezancami je polievka vhodná na slávnostnú a výnimočnú príležitosť. Možno máte v najbližšom období niekoľko dôvodov, prečo ju pripraviť, tak si nenechajte ujsť túto šancu. Luxusný vývar obsahuje aj celestínske rezance, ktoré sa pripravujú z hustejšieho palacinkového cestíčka.
Na prípravu polievky
husacie drobky a odrezky
1 PLmaslo
2 ksmrkva
2 kspetržlen
1/2 kszeler
1 kscibuľa
3 guľôčkycelé čierne korenie
2 guľôčkycelé nové korenie
1 ksbobkový list
4 vetvičkyčerstvá petržlenová vňať
soľ
mleté čierne korenie
Na celestínske rezance
2 ksvajce
250 mlmlieko
150 gpolohrubá múka
soľ
1 hrsťčerstvá petržlenová vňať
maslo na opekanie
Postup
Droby, krk a iné odrezky vložíme do pekáča a pečieme na sucho v rúre pri 200 °C. V hrnci prestujeme na lyžici masla 1 mrkvu, 1 petržlen, ¼ zeleru a cibuľu so šupkou. Potom do hrnca prilejeme 1,5 litra vody, pridáme korenie, nové korenie, bobkový list, 2 vetvičky petržlenovej vňate, opečené droby, krk, odrezky, osolíme a okoreníme.
Privedieme k varu, teplotu stiahneme a vývar pomaly varíme na miernom ohni asi 90 minút. Potom precedíme, pridáme nadrobno nakrájanú zvyšnú zeleninu a necháme variť na miernom ohni. Mäso a droby nakrájame, vrátime späť do polievky.
V miske rozmiešame vajcia s mliekom, múkou, soľou a nasekanou petržlenovou vňaťou na hladké cesto. Na maslom vymazanej panvici opečieme z oboch strán palacinky, ktoré nakrájame na rezančeky. Do polievky ich pridávame až pri servírovaní. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre