Zlatý husací vývar s celestínskymi rezancami

Zlatý husací vývar s celestínskymi rezancami

Zlatý husací vývar s celestínskymi rezancami je polievka vhodná na slávnostnú a výnimočnú príležitosť. Možno máte v najbližšom období niekoľko dôvodov, prečo ju pripraviť, tak si nenechajte ujsť túto šancu. Luxusný vývar obsahuje aj celestínske rezance, ktoré sa pripravujú z hustejšieho palacinkového cestíčka.

Na prípravu polievky

  • husacie drobky a odrezky

  • 1 PLmaslo

  • 2 ksmrkva

  • 2 kspetržlen

  • 1/2 kszeler

  • 1 kscibuľa

  • 3 guľôčkycelé čierne korenie

  • 2 guľôčkycelé nové korenie

  • 1 ksbobkový list

  • 4 vetvičkyčerstvá petržlenová vňať

  • soľ

  • mleté čierne korenie

Na celestínske rezance

  • 2 ksvajce

  • 250 mlmlieko

  • 150 gpolohrubá múka

  • soľ

  • 1 hrsťčerstvá petržlenová vňať

  • maslo na opekanie

Postup

  1. Droby, krk a iné odrezky vložíme do pekáča a pečieme na sucho v rúre pri 200 °C. V hrnci prestujeme na lyžici masla 1 mrkvu, 1 petržlen, ¼ zeleru a cibuľu so šupkou. Potom do hrnca prilejeme 1,5 litra vody, pridáme korenie, nové korenie, bobkový list, 2 vetvičky petržlenovej vňate, opečené droby, krk, odrezky, osolíme a okoreníme.

  2. Privedieme k varu, teplotu stiahneme a vývar pomaly varíme na miernom ohni asi 90 minút. Potom precedíme, pridáme nadrobno nakrájanú zvyšnú zeleninu a necháme variť na miernom ohni. Mäso a droby nakrájame, vrátime späť do polievky.

  3. V miske rozmiešame vajcia s mliekom, múkou, soľou a nasekanou petržlenovou vňaťou na hladké cesto. Na maslom vymazanej panvici opečieme z oboch strán palacinky, ktoré nakrájame na rezančeky. Do polievky ich pridávame až pri servírovaní. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Husacie hody
Česká republika
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.