Zliepané kokosové kolieska
Skutočne jednoduché a pritom tak pekné sú zliepané kokosové kolieska. Medzi jednotlivými kolieskami je marhuľový džem, ktorý by mal byť hladký a hustejší, aby kolieska dobre držali. Na vrchu koliesok zaujímavý efekt vytvára červená poleva a kúsok mandle alebo ľubovoľného orieška. Tieto kolieska po upečení dobre strážte, inak sa záhadne stratia, pretože sú veľkým lákadlom.
Na cesto
150 ghladká múka
200 gpráškový cukor
200 gjemne mletý kokos
100 gmaslo
2 ksžĺtky
6 PLmlieko
1 PLcitrónová šťava a kôra
Na náplň
150 gmarhuľový džem
Na dokončenie
60 gčervená cukrová poleva
celé mandle alebo iné obľúbené orechy
Postup
Do misy preosejeme múku s cukrom, pridáme kokos, na kúsky nakrájané maslo, žĺtky, mlieko a citrónovú šťavu a kôru. Vypracujeme pevné cesto, ktoré necháme v chladničke aspoň 60 minút.
Odležané cesto rozvaľkáme na plát s hrúbkou 3 mm a vykrojíme kolieska s priemerom 4 cm, rozložíme ich na plechy vystlané papierom na pečenie.
Pripravené kolieska pečieme pri 180 °C asi 12 minút. Po upečení ich necháme vychladnúť na kovovú mriežku.
Polovicu koliesok potrieme džemom a zlepíme s druhou polovicou. Nakoniec každé koliesko ozdobíme polevou a mandľou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre