Zliepané kokosové kolieska

Zliepané kokosové kolieska

Skutočne jednoduché a pritom tak pekné sú zliepané kokosové kolieska. Medzi jednotlivými kolieskami je marhuľový džem, ktorý by mal byť hladký a hustejší, aby kolieska dobre držali. Na vrchu koliesok zaujímavý efekt vytvára červená poleva a kúsok mandle alebo ľubovoľného orieška. Tieto kolieska po upečení dobre strážte, inak sa záhadne stratia, pretože sú veľkým lákadlom.

Na cesto

  • 150 ghladká múka

  • 200 gpráškový cukor

  • 200 gjemne mletý kokos

  • 100 gmaslo

  • 2 ksžĺtky

  • 6 PLmlieko

  • 1 PLcitrónová šťava a kôra

Na náplň

  • 150 gmarhuľový džem

Na dokončenie

  • 60 gčervená cukrová poleva

  • celé mandle alebo iné obľúbené orechy

Postup

  1. Do misy preosejeme múku s cukrom, pridáme kokos, na kúsky nakrájané maslo, žĺtky, mlieko a citrónovú šťavu a kôru. Vypracujeme pevné cesto, ktoré necháme v chladničke aspoň 60 minút.

  2. Odležané cesto rozvaľkáme na plát s hrúbkou 3 mm a vykrojíme kolieska s priemerom 4 cm, rozložíme ich na plechy vystlané papierom na pečenie.

  3. Pripravené kolieska pečieme pri 180 °C asi 12 minút. Po upečení ich necháme vychladnúť na kovovú mriežku.

  4. Polovicu koliesok potrieme džemom a zlepíme s druhou polovicou. Nakoniec každé koliesko ozdobíme polevou a mandľou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Koláče
Dezerty
Vianoce

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.