Bravčové rezne so šalátom s citrusmi
Nedeľná klasika nemusí byť predvídateľná. Pripravte bravčové rezne so šalátom s citrusmi a uvidíte, že budete mať úspech. Rezne sú obalené v chrumkavých ovsených vločkách, ale vnútri ostávajú mäkké. A šalát so sviežou chuťou citrusov sa perfektne hodí najmä počas horúcich dní.
Na prípravu mäsa
600 gbravčové mäso na rezne
soľ
mleté čierne korenie
olivový olej
2 ksvajcia
2 PLmlieko
2 PLhladká múka
150 gjemné ovsené vločky
rastlinný olej na smaženie
Na šalát
600 gzemiaky varené v šupke
1 ksčakanka
1 ksšalát little gem
Na zálievku
5 PLolivový olej
60 mlpomarančová šťava
2 PLbalzamikový ocot
1 PLmed
soľ
mleté čierne korenie
Na dokončenie
1 ksgrep
3 kspomaranč
1 hrsťpistácie
1 hrsťčerstvá mäta (lístky)
Postup
Plátky mäsa naklepeme, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a necháme odležať aspoň 2 hodiny alebo najlepšie cez noc v chladničke.
Vajcia rozšľaháme s mliekom, pridáme múku, soľ a vyšľaháme na hladké cestíčko, v ktorom namočíme plátky mäsa. Obalíme ich v ovsených vločkách a smažíme na nahriatom oleji z oboch strán do zlatista.
Očistené zemiaky nakrájame na plátky. Čakanku a šalát natrháme na kúsky a dáme spolu so zemiakmi do misy. Suroviny na zálievku premiešame a vmiešame do šalátu. Grep a pomaranče olúpeme a nakrájame na kúsky. Pistácie nasekáme.
Na taniere rozdelíme šalát, pridáme citrusy, posypeme pistáciami a lístkami mäty. Podávame spolu s rezňami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre