Bulgurový šalát s orechovým syrom

Bulgurový šalát s orechovým syrom

Jednoduché, chutné jedlo s rýchlou prípravou je vždy skvelým spestrením domáceho varenia. Bulgurový šalát s orechovým syrom si najlepšie vychutnáte teplý a čerstvý, keď sa po nakrojení syr roztečie na tanier. Skvelý na obed i na večeru.

Ingrediencie

  • 100 gbulgur

  • 2 ksplesňový syr (typ camembert)

  • 12 gvlašské orechy

  • 1 PLmed

  • 10 mlrepkový olej

  • 150 gcherry paradajky

  • 1 ksšalátová uhorka

  • čerstvá petržlenová vňať

  • 60 gčerstvý polníček

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 1/2 PLcitrónová šťava

Postup

  1. Bulgur uvaríme podľa návodu a necháme vychladnúť. Syr narežeme na vrchnej strane do kríža. Vlašské orechy nasekáme najemno. Lyžičku pomletých orieškov zmiešame s lyžičkou medu a oleja a premiešame. Syr potrieme z vrchnej strany. Paradajky a uhorku pokrájame a zmiešame s uvareným bulgurom, nakrájanou petržlenovou vňaťou, polníčkom, soľou, korením a pokvapkáme citrónovou šťavou.

  2. Podľa chuti môžeme ešte pridať vlašské orechy či olivový olej. Syr preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do rúry predhriatej na 180 °C. Pečieme asi 15 minút, kým nezíska zlatistú farbu. Podávame na pripravenom šaláte. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Šaláty
Tip redakcie
Večera
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.