Bulgurový šalát s orechovým syrom
Jednoduché, chutné jedlo s rýchlou prípravou je vždy skvelým spestrením domáceho varenia. Bulgurový šalát s orechovým syrom si najlepšie vychutnáte teplý a čerstvý, keď sa po nakrojení syr roztečie na tanier. Skvelý na obed i na večeru.
Ingrediencie
100 gbulgur
2 ksplesňový syr (typ camembert)
12 gvlašské orechy
1 PLmed
10 mlrepkový olej
150 gcherry paradajky
1 ksšalátová uhorka
čerstvá petržlenová vňať
60 gčerstvý polníček
soľ
mleté čierne korenie
1/2 PLcitrónová šťava
Postup
Bulgur uvaríme podľa návodu a necháme vychladnúť. Syr narežeme na vrchnej strane do kríža. Vlašské orechy nasekáme najemno. Lyžičku pomletých orieškov zmiešame s lyžičkou medu a oleja a premiešame. Syr potrieme z vrchnej strany. Paradajky a uhorku pokrájame a zmiešame s uvareným bulgurom, nakrájanou petržlenovou vňaťou, polníčkom, soľou, korením a pokvapkáme citrónovou šťavou.
Podľa chuti môžeme ešte pridať vlašské orechy či olivový olej. Syr preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do rúry predhriatej na 180 °C. Pečieme asi 15 minút, kým nezíska zlatistú farbu. Podávame na pripravenom šaláte. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre