Kapustnica s hubami a údeným mäsom
Kapustnica s hubami a údeným mäsom je viac ako len polievka. Je to neodmysliteľná súčasť vianočných sviatkov a v rôznych podobách sa ocitne na stole vo viacerých rodinách. Ak kapustnicu pripravujete aj s mäsom a hubami, vyskúšajte tento recept. Je výrazne hustý, sýty a voňavý.
Ingrediencie
50 gsušené huby
1 ksveľká cibuľa
2 PLrastlinný olej
ČLcelá rasca
200 gvarené bravčové mäso
200 gpapriková klobása
1 ČLmletá červená sladká paprika
1000 mlzeleninový vývar
400 gkyslá kapusta
1 ksbobkový list
4 guľôčkynové korenie
4 guľôčkycelé čierne korenie
2 strúčikycesnaku
soľ
2 PLsušená majoránka
Postup
Sušené huby namočíme do studenej vody. Cibuľu olúpeme, nakrájame na jemno a orestujeme na oleji.
Pridáme rascu, na kocky nakrájané bravčové mäso a na kolieska nakrájanú klobásu. Orestujeme a zaprášime mletou paprikou.
Zalejeme vývarom, pridáme pokrájanú kyslú kapustu, vytlačené huby, celé korenie a varíme do mäkka.
Nakoniec kapustnicu dochutíme prelisovaným cesnakom, soľou a majoránkou. Všetko krátko povaríme a podávame. Hotovú kapustnicu môžeme zjemniť smotanou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre