Kapustnica s hubami a údeným mäsom

Kapustnica s hubami a údeným mäsom

Kapustnica s hubami a údeným mäsom je viac ako len polievka. Je to neodmysliteľná súčasť vianočných sviatkov a v rôznych podobách sa ocitne na stole vo viacerých rodinách. Ak kapustnicu pripravujete aj s mäsom a hubami, vyskúšajte tento recept. Je výrazne hustý, sýty a voňavý.

Ingrediencie

  • 50 gsušené huby

  • 1 ksveľká cibuľa

  • 2 PLrastlinný olej

  • ČLcelá rasca

  • 200 gvarené bravčové mäso

  • 200 gpapriková klobása

  • 1 ČLmletá červená sladká paprika

  • 1000 mlzeleninový vývar

  • 400 gkyslá kapusta

  • 1 ksbobkový list

  • 4 guľôčkynové korenie

  • 4 guľôčkycelé čierne korenie

  • 2 strúčikycesnaku

  • soľ

  • 2 PLsušená majoránka

Postup

  1. Sušené huby namočíme do studenej vody. Cibuľu olúpeme, nakrájame na jemno a orestujeme na oleji.

  2. Pridáme rascu, na kocky nakrájané bravčové mäso a na kolieska nakrájanú klobásu. Orestujeme a zaprášime mletou paprikou.

  3. Zalejeme vývarom, pridáme pokrájanú kyslú kapustu, vytlačené huby, celé korenie a varíme do mäkka.

  4. Nakoniec kapustnicu dochutíme prelisovaným cesnakom, soľou a majoránkou. Všetko krátko povaríme a podávame. Hotovú kapustnicu môžeme zjemniť smotanou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Mäsité jedlá
Vianoce

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.