Kapustový hamburger s cícerom

Kapustový hamburger s cícerom

Kapusta, cícer, mleté hovädzie a poriadna dávka karamelizovanej cibuľky – tieto jednoduché suroviny spolu vytvoria prekvapivo bohatú a šťavnatú večeru. Pečené kapustové „steaky“ sa spoja s mäsovou plackou, roztopeným syrom a nakoniec dostanú sladkastú, jemne pivnú korunku. Výsledok? Dokonalý kapustový hamburger na plechu, ktorý si zamiluje celá rodina.

Ingrediencie

  • 2 hlávkačervená kapusta

  • 200 gsterilizovaný cícer

  • 1 ČLúdená mletá paprika

  • olivový olej

  • soľ

  • mleté čierne korenie podľa chuti

  • 3 PLmaslo

  • 2 kscibuľa

  • 1 PLcukor

  • 300 mltmavé pivo

  • 600 ghovädzie mleté mäso

  • 150 gcheddar syr

  • kečup

Postup

  1. Plech si vystelieme papierom na pečenie. Kapustu prekrojíme na polovice, nakrájame na 2,5 cm hrubé krúžky, ktoré rozložíme na plechu. Pridáme cícer s údenou paprikou, pokvapkáme olejom, osolíme a okoreníme. Pečieme pri 220 °C asi 10 minút.

  2. Medzitým roztopíme maslo na panvici, orestujeme nakrájanú cibuľu so soľou, korením a pridáme cukor a pivo. Varíme, až kým sa zmes neskaramelizuje.

  3. V mise zmiešame mleté hovädzie mäso so soľou, korením a olejom. Vytvarujeme z toho placky, ktoré uložíme na upečenú kapustu a pečieme ďalších 10-15 minút.

  4. V závere posypeme nastrúhaným syrom, ktorý necháme rozpustiť a pri servírovaní doplníme karamelizovanou cibuľkou a kečupom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Prílohy
Večera
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.