Kapustový hamburger s cícerom
Kapusta, cícer, mleté hovädzie a poriadna dávka karamelizovanej cibuľky – tieto jednoduché suroviny spolu vytvoria prekvapivo bohatú a šťavnatú večeru. Pečené kapustové „steaky“ sa spoja s mäsovou plackou, roztopeným syrom a nakoniec dostanú sladkastú, jemne pivnú korunku. Výsledok? Dokonalý kapustový hamburger na plechu, ktorý si zamiluje celá rodina.
Ingrediencie
2 hlávkačervená kapusta
200 gsterilizovaný cícer
1 ČLúdená mletá paprika
olivový olej
soľ
mleté čierne korenie podľa chuti
3 PLmaslo
2 kscibuľa
1 PLcukor
300 mltmavé pivo
600 ghovädzie mleté mäso
150 gcheddar syr
kečup
Postup
Plech si vystelieme papierom na pečenie. Kapustu prekrojíme na polovice, nakrájame na 2,5 cm hrubé krúžky, ktoré rozložíme na plechu. Pridáme cícer s údenou paprikou, pokvapkáme olejom, osolíme a okoreníme. Pečieme pri 220 °C asi 10 minút.
Medzitým roztopíme maslo na panvici, orestujeme nakrájanú cibuľu so soľou, korením a pridáme cukor a pivo. Varíme, až kým sa zmes neskaramelizuje.
V mise zmiešame mleté hovädzie mäso so soľou, korením a olejom. Vytvarujeme z toho placky, ktoré uložíme na upečenú kapustu a pečieme ďalších 10-15 minút.
V závere posypeme nastrúhaným syrom, ktorý necháme rozpustiť a pri servírovaní doplníme karamelizovanou cibuľkou a kečupom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre