Krémová kuracia polievka s cestovinami
Kuracia polievka je klasika medzi polievkami a existuje viacero spôsobov, ako ju pripraviť. Táto verzia je plná zeleniny a je zahustená smotanou a hladkou múkou. Ak chcete vyskúšať trošku inú polievku, než akú varíte bežne, ste na správnom mieste.
Ingrediencie
1 ksbobkový list
500 gkuracie krídla (prípadne stehná alebo chrbty)
1 kscibuľa
2 ksčervená paprika
3 strúčikycesnaku
2 ksstonky stonkového zeleru
2 kspredvarené kukuričné klasy
1 PLprepustené maslo
1 ČLkurkuma
1 PLhladká múka
150 gdrobné cestoviny
100 ml33 % smotana na šľahanie
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
150 gkukurica
1/4 zväzokčerstvá petržlenová vňať
Postup
Do hrnca nalejeme 2 litre vody, pridáme bobkový list, kuracie mäso a privedieme k varu. Potom mäso zatiahneme na miernom ohni, pokým nie je mäso celkom mäkké. Hotový vývar precedíme, mäso oberieme od kostí a vrátime ho späť do vývaru.
Zeleninu očistíme, cibuľu nakrájame na kocky, papriku na polovičné kolieska, cesnak na drobné kúsky, stopkový zeler na polovičné kolieska a kukuričné klasy na kolieska.
V druhom hrnci rovnakej veľkosti orestujeme na prepustenom masle zeleninu, zaprášime ju kurkumou a hladkou múkou, zalejeme vývarom s mäsom a privedieme k varu. Potom teplotu znížime a varíme ešte 25 minút.
Na posledných 6 minút do polievky pridáme cestoviny a dovaríme ich al dente. Nakoniec primiešame smotanu, osolíme, okoreníme a ozdobíme kukuricou a petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre