Krémová kuracia polievka s cestovinami

Krémová kuracia polievka s cestovinami

Kuracia polievka je klasika medzi polievkami a existuje viacero spôsobov, ako ju pripraviť. Táto verzia je plná zeleniny a je zahustená smotanou a hladkou múkou. Ak chcete vyskúšať trošku inú polievku, než akú varíte bežne, ste na správnom mieste.

Ingrediencie

  • 1 ksbobkový list

  • 500 gkuracie krídla (prípadne stehná alebo chrbty)

  • 1 kscibuľa

  • 2 ksčervená paprika

  • 3 strúčikycesnaku

  • 2 ksstonky stonkového zeleru

  • 2 kspredvarené kukuričné klasy

  • 1 PLprepustené maslo

  • 1 ČLkurkuma

  • 1 PLhladká múka

  • 150 gdrobné cestoviny

  • 100 ml33 % smotana na šľahanie

  • soľ

  • čerstvo mleté čierne korenie

  • 150 gkukurica

  • 1/4 zväzokčerstvá petržlenová vňať

Postup

  1. Do hrnca nalejeme 2 litre vody, pridáme bobkový list, kuracie mäso a privedieme k varu. Potom mäso zatiahneme na miernom ohni, pokým nie je mäso celkom mäkké. Hotový vývar precedíme, mäso oberieme od kostí a vrátime ho späť do vývaru.

  2. Zeleninu očistíme, cibuľu nakrájame na kocky, papriku na polovičné kolieska, cesnak na drobné kúsky, stopkový zeler na polovičné kolieska a kukuričné klasy na kolieska.

  3. V druhom hrnci rovnakej veľkosti orestujeme na prepustenom masle zeleninu, zaprášime ju kurkumou a hladkou múkou, zalejeme vývarom s mäsom a privedieme k varu. Potom teplotu znížime a varíme ešte 25 minút.

  4. Na posledných 6 minút do polievky pridáme cestoviny a dovaríme ich al dente. Nakoniec primiešame smotanu, osolíme, okoreníme a ozdobíme kukuricou a petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Mäsité jedlá
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.