Krkonošský vianočný hubovec

Krkonošský vianočný hubovec

S tradíciami sa počas Vianoc roztrhne vrece. A inak to neplatí ani v kuchyni. Tradičné jedlá nesmú chýbať na stole, a preto majú špeciálne čaro najmä počas sviatkov. Krkonošský vianočný hubovec si môžete pohodlne pripraviť aj vy doma. Ide o jednoduché jedlo s typickými surovinami a skvelou chuťou i vôňou.

Ingrediencie

  • 2 hrnčeksušené huby

  • 1 kscibuľa

  • 1 strúčikcesnaku

  • 2 PLbravčová masť

  • 6 ksžemľa

  • 4 plátkyslanina

  • 3 ksvajcia

  • 250 mlmlieko

  • sušená majoránka

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • detská krupica na vysypanie pekáča

  • jarná cibuľka k servírovaniu

Postup

  1. Huby namočíme do vody a necháme ich zmäknúť. Cibuľu s cesnakom očistíme a nakrájame na jemno. Potom ich orestujeme na panvici na masti, pridáme huby, osolíme, okoreníme a dusíme do mäkka.

  2. Medzitým nakrájame žemle na kocky, slaninu tiež na kocky. Mlieko a vajcia spolu prešľaháme. Žemle polejeme vaječnou zmesou, pridáme majoránku, orestované huby, soľ, korenie a všetko dôkladne premiešame.

  3. Slaninu opečieme na panvici do zlatista. Pekáčik s veľkosťou 20x30 cm vymažeme masťou a vysypeme krupicou. Pridáme hubovú zmes a pečieme pri 180 °C asi 30 minút. Potom povrch ozdobíme slaninkou a nakrájanou jarnou cibuľkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Mäsité jedlá
Česká republika
Vianoce

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.