Krkonošský vianočný hubovec
S tradíciami sa počas Vianoc roztrhne vrece. A inak to neplatí ani v kuchyni. Tradičné jedlá nesmú chýbať na stole, a preto majú špeciálne čaro najmä počas sviatkov. Krkonošský vianočný hubovec si môžete pohodlne pripraviť aj vy doma. Ide o jednoduché jedlo s typickými surovinami a skvelou chuťou i vôňou.
Ingrediencie
2 hrnčeksušené huby
1 kscibuľa
1 strúčikcesnaku
2 PLbravčová masť
6 ksžemľa
4 plátkyslanina
3 ksvajcia
250 mlmlieko
sušená majoránka
soľ
mleté čierne korenie
detská krupica na vysypanie pekáča
jarná cibuľka k servírovaniu
Postup
Huby namočíme do vody a necháme ich zmäknúť. Cibuľu s cesnakom očistíme a nakrájame na jemno. Potom ich orestujeme na panvici na masti, pridáme huby, osolíme, okoreníme a dusíme do mäkka.
Medzitým nakrájame žemle na kocky, slaninu tiež na kocky. Mlieko a vajcia spolu prešľaháme. Žemle polejeme vaječnou zmesou, pridáme majoránku, orestované huby, soľ, korenie a všetko dôkladne premiešame.
Slaninu opečieme na panvici do zlatista. Pekáčik s veľkosťou 20x30 cm vymažeme masťou a vysypeme krupicou. Pridáme hubovú zmes a pečieme pri 180 °C asi 30 minút. Potom povrch ozdobíme slaninkou a nakrájanou jarnou cibuľkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre