Losos s avokádom a paradajkovou salsou

Losos s avokádom a paradajkovou salsou

Jednoduché recepty sa nemusia pripravovať iba z niekoľkých surovín. Stále môžu byť jednoduché, plné chutí, textúr a rôznych prísad. Napríklad losos s avokádom a paradajkovou salsou je marinovaný, zapečený, podáva sa na avokádovom pyré s výraznou salsou. Ochutnajte, budete nadšení.

Na paradajkovú salsu

  • 1 ksčervená cibuľa

  • 40 mlvínny ocot

  • 3 PLcukor

  • 1 štipkasoľ

  • 4 ksparadajky

  • 1 kschilli papričky

  • 5 vetvičiekčerstvá petržlenová vňať

Na prípravu lososa

  • 4 PLmed

  • 4 PLolivový olej

  • 5 PLsójová omáčka

  • 800 glosos

  • 2 PLsezamové semienka

  • 4 kszrelé avokádo

  • citrónová šťava

  • cesnak

  • žerucha na posypanie

Postup

  1. Červenú cibuľu olúpeme a nakrájame na osminky. Dáme ich do misy a zalejeme vínnym octom. Osladíme, osolíme a necháme 2 hodiny marinovať. Paradajky vydlabeme, vnútornú časť odložíme na bok a dužinu aj so šupkou nakrájame na kocky, ktoré preložíme do misky. Chilli papričku a petržlenovú vňať, nasekáme nadrobno a pridáme k paradajkám.

  2. Med, olivový olej a sójovú omáčku zmiešame v miske. Marinádou potrieme lososa a marinujeme ho 30 minút pri izbovej teplote. Rybu potom ešte prelejeme zvyšnou marinádou, posypeme sezamovými semienkami, preložíme na plech a v pečieme v predhriatej rúre pri 160 °C asi 14 minút.

  3. Avokádo zbavíme kôstky a dužinu roztlačíme vidličkou. Osolíme a pridáme trochu citrónovej šťavy a cesnaku. Preložíme na tanier, pridáme rybu, navrch položíme salsu, posypeme žeruchou a podávame. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Tip redakcie
Nátierky a dressingy
Ryby
Zdravé recepty
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.