Losos s avokádom a paradajkovou salsou
Jednoduché recepty sa nemusia pripravovať iba z niekoľkých surovín. Stále môžu byť jednoduché, plné chutí, textúr a rôznych prísad. Napríklad losos s avokádom a paradajkovou salsou je marinovaný, zapečený, podáva sa na avokádovom pyré s výraznou salsou. Ochutnajte, budete nadšení.
Na paradajkovú salsu
1 ksčervená cibuľa
40 mlvínny ocot
3 PLcukor
1 štipkasoľ
4 ksparadajky
1 kschilli papričky
5 vetvičiekčerstvá petržlenová vňať
Na prípravu lososa
4 PLmed
4 PLolivový olej
5 PLsójová omáčka
800 glosos
2 PLsezamové semienka
4 kszrelé avokádo
citrónová šťava
cesnak
žerucha na posypanie
Postup
Červenú cibuľu olúpeme a nakrájame na osminky. Dáme ich do misy a zalejeme vínnym octom. Osladíme, osolíme a necháme 2 hodiny marinovať. Paradajky vydlabeme, vnútornú časť odložíme na bok a dužinu aj so šupkou nakrájame na kocky, ktoré preložíme do misky. Chilli papričku a petržlenovú vňať, nasekáme nadrobno a pridáme k paradajkám.
Med, olivový olej a sójovú omáčku zmiešame v miske. Marinádou potrieme lososa a marinujeme ho 30 minút pri izbovej teplote. Rybu potom ešte prelejeme zvyšnou marinádou, posypeme sezamovými semienkami, preložíme na plech a v pečieme v predhriatej rúre pri 160 °C asi 14 minút.
Avokádo zbavíme kôstky a dužinu roztlačíme vidličkou. Osolíme a pridáme trochu citrónovej šťavy a cesnaku. Preložíme na tanier, pridáme rybu, navrch položíme salsu, posypeme žeruchou a podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre