Medovníky s marcipánom a cukrovou polevou
Chcete vedieť, ako upiecť tie najkrajšie medovníky s marcipánom a cukrovou polevou? Pozrite na náš recept a potešte sa medovo-koreneným cestom a skvelými marcipánovými ozdobami. Každý vás medovník tak bude originálne umelecké dielo.
Na medovníkové cesto
100 gmaslo
5 gPL med
2 ksvajcia
200 gpráškový cukor
500 ghladká múka
1 ČLjedlá sóda
5 gkypriaci prášok do perníka
2 ČLperníkové korenie
2 PLholandské kakao
múka na posypanie
1žĺtok na potretie
Na dokončenie
farebný marcipán
1 ksbielok
140 gpráškový cukor
citrónová šťava (pár kvapiek)
Postup
Všetky suroviny na cesto zmiešame a spracujeme na hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme minimálne 12 hodín odležať v chladničke.
Cesto rozvaľkáme na približne 5 mm hrúbku, vykrojíme požadované tvary a uložíme ich plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme v predhriatej rúre pri 170 °C asi 10 až 12 minút. Upečené medovníky ihneď potrieme rozšľahaným žĺtkom a necháme vychladnúť na mriežke.
Marcipán vyvaľkáme na tenko a vykrojíme požadované tvary. Pomocou malého množstva vody ich prilepíme na medovníky.
Na polevu v miske vyšľaháme bielok s cukrom a šťavou, zdobíme pomocou vrecka s tenkou špičkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre