Medovníky s marcipánom a cukrovou polevou

Medovníky s marcipánom a cukrovou polevou

Chcete vedieť, ako upiecť tie najkrajšie medovníky s marcipánom a cukrovou polevou? Pozrite na náš recept a potešte sa medovo-koreneným cestom a skvelými marcipánovými ozdobami. Každý vás medovník tak bude originálne umelecké dielo.

Na medovníkové cesto

  • 100 gmaslo

  • 5 gPL med

  • 2 ksvajcia

  • 200 gpráškový cukor

  • 500 ghladká múka

  • 1 ČLjedlá sóda

  • 5 gkypriaci prášok do perníka

  • 2 ČLperníkové korenie

  • 2 PLholandské kakao

  • múka na posypanie

  • 1žĺtok na potretie

Na dokončenie

  • farebný marcipán

  • 1 ksbielok

  • 140 gpráškový cukor

  • citrónová šťava (pár kvapiek)

Postup

  1. Všetky suroviny na cesto zmiešame a spracujeme na hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme minimálne 12 hodín odležať v chladničke.

  2. Cesto rozvaľkáme na približne 5 mm hrúbku, vykrojíme požadované tvary a uložíme ich plech vystlaný papierom na pečenie.

  3. Pečieme v predhriatej rúre pri 170 °C asi 10 až 12 minút. Upečené medovníky ihneď potrieme rozšľahaným žĺtkom a necháme vychladnúť na mriežke.

  4. Marcipán vyvaľkáme na tenko a vykrojíme požadované tvary. Pomocou malého množstva vody ich prilepíme na medovníky.

  5. Na polevu v miske vyšľaháme bielok s cukrom a šťavou, zdobíme pomocou vrecka s tenkou špičkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Tip redakcie
Koláče
Slovensko
Vianoce

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.