Nakladaná kápia s chilli
Nakladaná kápia s chilli ulahodí všetkým milovníkom pikantných chutí a korenených nálevov. Pripravte si zásoby do komory na zimné dni, určite tieto poháriky oceníte ako prílohu pri pečenom mäse alebo tradičných zabíjačkových špecialitách.
Rozpis na 3 poháre (objem 700 ml)
750 gčervená kápia
250 gchilli papričky
500 mlocot
200 gkrupicový cukor
80 gsoľ
10 guľôčokčierne korenie
4 guľôčkynové korenie
4 kscelé klinček
2 ksbobkový list
Postup
Kápie a papričky dôkladne umyjeme, kápie zbavíme semienok a nakrájame ich na menšie kúsky. Chilli papričky môžeme ponechať vcelku alebo nakrájať na 5 mm hrubé kolieska.
V hrnci zvaríme 2 litre vody s octom, soľou, čiernym korením, novým korením, klinčekmi a bobkovými listami.
Vyvarené poháre plníme striedavo nakrájanými kápiami a chilli papričkami, dobre utlačíme a zalejeme horúcim nálevom. Okraj naplnených pohárov utrieme čistou papierovou utierkou, uzavrieme vyvareným viečkom a sterilizujeme 30 minút pri 85 °C. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre