Nakladaná kápia s chilli

Nakladaná kápia s chilli

Nakladaná kápia s chilli ulahodí všetkým milovníkom pikantných chutí a korenených nálevov. Pripravte si zásoby do komory na zimné dni, určite tieto poháriky oceníte ako prílohu pri pečenom mäse alebo tradičných zabíjačkových špecialitách.

Rozpis na 3 poháre (objem 700 ml)

  • 750 gčervená kápia

  • 250 gchilli papričky

  • 500 mlocot

  • 200 gkrupicový cukor

  • 80 gsoľ

  • 10 guľôčokčierne korenie

  • 4 guľôčkynové korenie

  • 4 kscelé klinček

  • 2 ksbobkový list

Postup

  1. Kápie a papričky dôkladne umyjeme, kápie zbavíme semienok a nakrájame ich na menšie kúsky. Chilli papričky môžeme ponechať vcelku alebo nakrájať na 5 mm hrubé kolieska.

  2. V hrnci zvaríme 2 litre vody s octom, soľou, čiernym korením, novým korením, klinčekmi a bobkovými listami.

  3. Vyvarené poháre plníme striedavo nakrájanými kápiami a chilli papričkami, dobre utlačíme a zalejeme horúcim nálevom. Okraj naplnených pohárov utrieme čistou papierovou utierkou, uzavrieme vyvareným viečkom a sterilizujeme 30 minút pri 85 °C. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Prílohy
Grilovačka
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.