Talianska polievka minestrone

Talianska polievka minestrone

Talianska polievka minestrone patrí k tým najsýtejším a najhustejším polievkam, dokonca až tak, že sa dá podávať aj ako hlavný chod. Receptov na jej prípravu je nekonečne veľa a môžete meniť zloženie zeleniny a prispôsobiť ho vaším požiadavkám, zásobám, ale aj sezóne. Vyskúšajte túto verziu so slaninou a druhý chod už podávať nemusíte.

Ingrediencie

  • 1 ksčervená cibuľa

  • 2 strúčikycesnaku

  • 200 gzemiaky

  • 1 ksmrkva

  • 2 ksstonky stonkového zeleru

  • 100 ganglická slanina

  • 1 PLolivový olej

  • 150 mlsekané sterilizované paradajky

  • 60 gdrobné cestoviny

  • 2 PLmrazený hrášok

  • 2 PLsterilizovaná fazuľa

  • soľ podľa chuti

  • mleté čierne korenie podľa chuti

  • 1 PLbazalkové pesto

  • 4 vetvičkyčerstvý tymián

Postup

  1. Cibuľu, cesnak, zemiaky a mrkvu olúpeme a spolu so stonkami zeleru a slaninou nakrájame na kocky. V hrnci na rozohriatom oleji zosklovatíme cibuľu s cesnakom, potom pridáme plátky slaniny a opekáme, pokým nezačne púšťať šťavu.

  2. Potom pridáme zvyšnú zeleninu nakrájanú na kocky. Orestujeme, zalejeme paradajkami, 600 ml vody, privedieme k varu a asi 10 minút varíme. Potom prisypeme do polievky cestoviny a dovaríme domäkka.

  3. Nakoniec do polievky pridáme hrášok, odkvapkané fazule, dochutíme soľou, korením a čerstvo natrhanými lístkami tymiánu. Polievku podávame v nahriatych miskách a ozdobíme napríklad tymiánom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Hlavné jedlá
Taliansko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.