Talianska polievka minestrone
Talianska polievka minestrone patrí k tým najsýtejším a najhustejším polievkam, dokonca až tak, že sa dá podávať aj ako hlavný chod. Receptov na jej prípravu je nekonečne veľa a môžete meniť zloženie zeleniny a prispôsobiť ho vaším požiadavkám, zásobám, ale aj sezóne. Vyskúšajte túto verziu so slaninou a druhý chod už podávať nemusíte.
Ingrediencie
1 ksčervená cibuľa
2 strúčikycesnaku
200 gzemiaky
1 ksmrkva
2 ksstonky stonkového zeleru
100 ganglická slanina
1 PLolivový olej
150 mlsekané sterilizované paradajky
60 gdrobné cestoviny
2 PLmrazený hrášok
2 PLsterilizovaná fazuľa
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie podľa chuti
1 PLbazalkové pesto
4 vetvičkyčerstvý tymián
Postup
Cibuľu, cesnak, zemiaky a mrkvu olúpeme a spolu so stonkami zeleru a slaninou nakrájame na kocky. V hrnci na rozohriatom oleji zosklovatíme cibuľu s cesnakom, potom pridáme plátky slaniny a opekáme, pokým nezačne púšťať šťavu.
Potom pridáme zvyšnú zeleninu nakrájanú na kocky. Orestujeme, zalejeme paradajkami, 600 ml vody, privedieme k varu a asi 10 minút varíme. Potom prisypeme do polievky cestoviny a dovaríme domäkka.
Nakoniec do polievky pridáme hrášok, odkvapkané fazule, dochutíme soľou, korením a čerstvo natrhanými lístkami tymiánu. Polievku podávame v nahriatych miskách a ozdobíme napríklad tymiánom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre