Nepečené anjelské osie hniezda
Takýchto anjelikov budete chcieť mať aj na svojom sviatočnom stole. Vyzerajú perfektne a chutia absolútne dokonale. Nepečené anjelské osie hniezda sú pripravené z kakaového cesta, z maslového krému s koňakom a sú dekorované marcipánom a cukrárskymi ozdôbkami.
Na cesto
100 glúpané lieskové orechy
50 glúpané mandle
160 gcukrárske piškóty
1 PLkakao
60 gmaslo
3 PLmandľový rum
2 PL12 % smotana
Na náplň
100 gmaslo
100 gpráškový cukor + na obalenie
2 PLvaječný koňak
Na dokončenie
detské piškóty
80 gmandľový marcipán (hmota)
cukrárske ozdoby (perličky)
mandľové plátky
Postup
Orechy a mandle opražíme na sucho, necháme ich vychladnúť a potom ich pomelieme na jemno. Pomleté orechy vložíme do misy, pridáme pomleté piškóty, kakao a dobre premiešame. Pridáme zmäknuté maslo, rum, smotanu a vypracujeme pevné cesto. Pokiaľ sa cesto drobí, pridáme trochu smotany. Cesto zabalíme do fólie a necháme ho v chladničke asi 30 minút.
Medzitým si vyšľaháme všetky ingrediencie na náplň a vložíme ju do chladničky. Z pripraveného cesta odoberáme kúsky, ktoré obalíme v práškovom cukre a vtlačíme ich do pripravených formičiek. Špeciálnym nástavcom alebo koncom varešky vytvoríme otvor pre náplň.
Lyžičkou vložíme náplň do otvoru, nožnom ju zarovnáme a uzavrieme detskou piškótou. Formičku otvoríme a hotové osie hniezdo vyberieme.
Z marcipánu vytvoríme malé guľôčky a náplňou ich prilepíme k mierne sploštenému vrcholu hniezda. Do hlavičky vtlačíme perličku a pomocou dvoch plátkov mandlí vytvoríme krídla. Pred podávaním môžeme ešte jemne pocukriť. Uchovávame v chladničke. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre