Nepečené anjelské osie hniezda

Nepečené anjelské osie hniezda

Takýchto anjelikov budete chcieť mať aj na svojom sviatočnom stole. Vyzerajú perfektne a chutia absolútne dokonale. Nepečené anjelské osie hniezda sú pripravené z kakaového cesta, z maslového krému s koňakom a sú dekorované marcipánom a cukrárskymi ozdôbkami.

Na cesto

  • 100 glúpané lieskové orechy

  • 50 glúpané mandle

  • 160 gcukrárske piškóty

  • 1 PLkakao

  • 60 gmaslo

  • 3 PLmandľový rum

  • 2 PL12 % smotana

Na náplň

  • 100 gmaslo

  • 100 gpráškový cukor + na obalenie

  • 2 PLvaječný koňak

Na dokončenie

  • detské piškóty

  • 80 gmandľový marcipán (hmota)

  • cukrárske ozdoby (perličky)

  • mandľové plátky

Postup

  1. Orechy a mandle opražíme na sucho, necháme ich vychladnúť a potom ich pomelieme na jemno. Pomleté orechy vložíme do misy, pridáme pomleté piškóty, kakao a dobre premiešame. Pridáme zmäknuté maslo, rum, smotanu a vypracujeme pevné cesto. Pokiaľ sa cesto drobí, pridáme trochu smotany. Cesto zabalíme do fólie a necháme ho v chladničke asi 30 minút.

  2. Medzitým si vyšľaháme všetky ingrediencie na náplň a vložíme ju do chladničky. Z pripraveného cesta odoberáme kúsky, ktoré obalíme v práškovom cukre a vtlačíme ich do pripravených formičiek. Špeciálnym nástavcom alebo koncom varešky vytvoríme otvor pre náplň.

  3. Lyžičkou vložíme náplň do otvoru, nožnom ju zarovnáme a uzavrieme detskou piškótou. Formičku otvoríme a hotové osie hniezdo vyberieme.

  4. Z marcipánu vytvoríme malé guľôčky a náplňou ich prilepíme k mierne sploštenému vrcholu hniezda. Do hlavičky vtlačíme perličku a pomocou dvoch plátkov mandlí vytvoríme krídla. Pred podávaním môžeme ešte jemne pocukriť. Uchovávame v chladničke. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Zákusky
Dezerty
Koláče
Vianoce

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.